Zirvede Haber

Koronavirüs salgınında son durum ne?

Koronavirüs salgınında son durum ne?

Tüm dünya yaklaşık 1 yıldır koronavirüsle mücadele ediyor. Geçtiğimiz günlerde mutasyonlu virüsün ülkemizde de görülmesiyle koronavirüs ile ilgili detaylar daha çok önem kazanmaya başladı. Özel Esentepe Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Mustafa Kolsuz, “Mutasyonlu virüsü ülkemizde 25 şehirde gördük. Bu mutasyonlu virüsün önüne geçebilmek için almış olduğumuz tedbirleri artırmamız gerekiyor. Hastalar azalıyor diye düşünüp maske, mesafe ve temizlik kurallarından ödün vermememiz gerekiyor. Mesafeyi 1 metre değil de 1,5 metre gibi ayarlamamız gerekiyor” dedi.

GÜLNAME PAÇA / BURSADA BUGÜN

Koronavirüs belirtileri grip, soğuk algınlığı ve nezle gibi hastalıkların belirtileriyle benzer özellik gösteriyor.

Belirtiler yüksek ateş, öksürük, baş ağrısı gibi semptomlarla tanımlansa da koronavirüs diğer hastalıklardan farklı olarak tat ve koku kaybına sebep oluyor.

1 yıldır mücadele edilen koronavirüsün geçtiğimiz günlerde mutasyona uğraması ise tedbirleri daha çok artırmamız gerektiğini gösteriyor.

“ARTIŞIN EN ÖNEMLİ NEDENLERİ ARASINDA MUTASYON GÖSTERİLİYOR”

Özel Esentepe Hastanesi Göğüs Hastalıkları bölümünden Uzm. Dr. Mustafa Kolsuz, “1 yıldır tüm dünya koronavirüs ile mücadele ediyor. Bu mücadelede en önemli olan ise hijyen, maske ve mesafe. Özellikle geçtiğimiz aylarda yani kasım ve aralık ayında büyük bir pik yapıp bütün hastaneleri doldurdu. Her yerde büyük miktarlarda ölüme yol açan hastalık nedeniyle çok yoğun günler yaşadık. Bu yoğun günlerin ardından vaka sayılarımız yavaş yavaş azaldı ama son bir haftadır tekrar artmaya başladı. Artışın en önemli nedenleri arasında mutasyon gösteriliyor. Bu mutasyon grip hastalıklarında olduğu gibi koronavirüste kendini yeniliyor ve mutasyon neticesinde hastalardaki bulaş riski biraz daha artıyor” şeklinde konuştu.

“MESAFEYİ 1 METRE DEĞİL DE 1,5 METRE GİBİ AYARLAMAMIZ GEREKİYOR”

Mutasyonlu virüsün ülkemizde yaklaşık 25 şehirde görüldüğünü ifade eden Uzm. Dr. Mustafa Kolsuz, “Bu mutasyonlu virüsün önüne geçebilmek için almış olduğumuz tedbirleri artırmamız gerekiyor. Hastalar azalıyor diye düşünüp maske, mesafe ve temizlik kurallarından ödün vermememiz gerekiyor. Mesafeyi 1 metre değil de 1,5 metre gibi ayarlamamız gerekiyor. Mesafeyi ayarladıktan sonra özellikle hasta kişilerin olduğu yerlere uzun bir süre girmemek gerekiyor çünkü virüsün havada asılı kalma oranı mutasyonlu virüslerde daha yüksek. Virüsle mücadele edebilmek için tedbirlerimize devam etmemiz gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: BURSADA BUGÜN

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ