Zirvede Haber

DAĞDER Artık Kamu’nun!

DAĞDER Artık Kamu’nun!
DAĞDER milat dönemini yaşıyor Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne kavuşan DAĞDER’in Genel Başkanı Yaşar Türk, derneğin bu statüye kavuşmasını sağlayan süreci basın mensuplarıyla paylaştı.
DAĞDER Genel Başkanı Yaşar Türk, derneğin Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsüne kavuşması nedeniyle derneğin Osmangazi ilçesi Tahtakale Mahallesi’ndeki binasında basın toplantısı düzenledi.
Toplantıda derneğin çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Türk, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Kurulduğu 1986 yılından bu yana Bursa’nın en büyük ve en etkin sivil toplum kuruluşlarından birisi olan DAĞDER, Cumhurbaşkanlığı makamının 13.01.2021 tarih ve 3426 sayılı kararı ile Kamu Yararına Çalışan Dernek statüsünü kazanmıştır.
DAĞDER, Bursa’daki dernek merkezi, 6 şubesi, 4 temsilciği ve bünyesindeki 117 köy derneğiyle Bursa’nın önde gelen sivil toplum kuruluşlarından biridir.”
Kamusal hizmet veren sivil toplum kuruluşu mahiyetini kazandı
DAĞDER’in bugünden itibaren hemşeri derneği olmanın yanı sıra kamusal hizmet veren bir sivil toplum kuruluşu olarak yoluna devam edeceğini belirten Yaşar Türk, “DAĞDER bundan sonra gerçekleştireceği faaliyetler için daha geniş imkanlara sahip olacaktır. DAĞDER’in Kamu Yararına Dernek statüsüne kavuşması, büyük bir başarının ve emeğin tescillenmesi anlamına gelmektedir. Bu başarıda emekleri olan geçmiş dönem başkanlarımıza, yönetim kurulu üyelerine ayrı ayrı teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Başkan Türk, DAĞDER’in çalışmalarına ve Kamu Yararına Dernek statüsüne kavuşmasındaki süreçtekiçalışmalarına ilgisi nedeniyle önceki dönem Başbakan Yardımcısı ve AK Parti Bursa Milletvekili Hakan Çavuşoğlu’na, MHP Genel Sekreteri İsmet Büyükataman’a ve AK Parti Bursa Milletvekili Ahmet Kılıç’a da teşekkür etti. Başkan TÜRK ayrıca 15 Temmuz sonrasında derneklere yönelik sıkı takip süreci devam ederken DAĞDER’in bu statüye kazanmasına yönelik kararın çıkması nedeniyle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a da teşekkür etti.
Toplantı sonunda plaket takdimi töreni gerçekleştirildi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ