Zirvede Haber

200 öğrenciye tablet

200 öğrenciye tablet

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) öncülüğünde başlatılan “Küçük Parmaklar” tablet dağıtım kampanyası kapsamında, ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırılacak klavyeli tabletler, Demirtaş Organize Sanayi Bölgesi (DOSAB) tarafından Bursa İl Milli Eğitim Müdürlüğüne teslim edildi.

DOSAB Yönetim Kurulu Başkanvekili Levent Eski, DOSAB öncülüğünde bölge sanayicilerinin katkılarıyla 200 adet tabletin ihtiyaç sahibi öğrencilere ulaştırıldığını söyledi. Levent Eski, koronavirüs salgını döneminde; eğitimde fırsat eşitliğinin sağlanması amacıyla uzaktan eğitim gören ve ihtiyaç sahibi öğrenciler için “tabletsiz öğrenci kalmasın” hedefiyle yola çıkarak TOBB’un başlattığı kampanyaya katılmaktan dolayı mutlu olduklarını söyledi.

DOSAB ve bölge sanayicilerinin sosyal sorumluluk konusundaki hassasiyetine vurgu yapan Levent Eski şunları söyledi “Bölgemizde özellikle eğitim konusunda örnek olan çalışmalar var. Bu çerçevede Bursa’da ikinci fen lisesi temeli bölgemiz tarafından atılmıştır ve bugün Tofaş Fen Lisesi adıyla hizmet vermektedir. Burada 280 kişilik DOSAB Kız-Erkek Öğrenci Yurdu, DOSAB Kapalı Spor Salonumuz mevcuttur. 2005 yılından bu yana her yıl bölge firmalarımızda çalışanlarımızın üniversitede okuyan 300 çocuğuna başarı bursu sağlıyoruz. Yine bölgemizin bağışladığı 38 dönüm arazi üzerinde mesleki teknik eğitim vermek üzere başlattığımız ve bugün BTSO ve bölgemiz yönetiminde yürüyen BUTGEM eğitim konusunda gurur duyduğumuz bir projelerimizdir.

Bölge sanayicilerimiz pandemi sürecinde ihtiyaç sahibi öğrencilere destek vermekten de geri durmamıştır. Bursa’da ihtiyaç sahibi öğrencilerimize yardımlarımızın ulaştırılması konusunda desteğini esirgemeyen, duyarlılık göstererek ihtiyaç sahibi çocuklarımıza daha iyi ve daha adil bir eğitim fırsatı sunmak için katkı koyan DOSAB’lı sanayici arkadaşlarımıza teşekkür ederim. Çocuklarımızın eğitimlerinin aksamaması için hep beraber çalışıyoruz. Güçlü bir geleceğin, güçlü bir neslin elinden çıkacağı bilinciyle eğitimi desteklemeye devam ediyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ