Zirvede Haber

Ak Parti Rozeti

Ak Parti Rozeti

Dobra ekibi olarak yerel medya taraması yaparken 29 ekim 2020 tarihinde Bursa yerel gazetelerinden Yeni dönem gazetesinde köşe yazarı olan N.Nuri YAVUZ’un “Hoybun ağzıyla konuşmak?!..” adı ile kaleme aldığı yazıda ki söylemler ve Bursa’da kurulu bir STK başkanı hakkında ithamlar oldukça dikkat çekiciydi.

Öncelikle; Hoybun nedir diye araştırma yaptık. Erdal Sarızeybek’in sayfasından alıp bilmeyenleri bilgilendirelim istedik.

“HOYBUN; 1927’de Ermeni Taşnak Sutyun Çetesinin kurduğu Örgütün adıdır. HOYBUN: 1930 Ağrı Ermeni İsyanını çıkartmıştır. Molla Mustafa Barzani, Taşnak Hoybun’a destek için 1930 hakkari isyanını çıkartmıştır. Şimdi Türkiye Hoybun’un 2018 versiyonu olan PKK ile karşı karşıyadır.”

Hoybun ağzı ile konuşulduğunu kaleme alan yazar, başka konulara da değinmiş.

Dernekler masasındaki kayıtlı ismi “Bursa Düşünce Kulübü” fakat, bakanların, milletvekillerin, siyasilerin, akademisyenlerin, kurum başkanlarının veya yardımcılarının misafir edildiği binanın kapısında bakanlıktan onaylanmamış olmasına rağmen “Türkiye Düşünce Kulübü” tabelası, resimlerde Türkiye Düşünce Kulübüne ait rollup ve kırlangıç bayrakları ile boy boy sosyal medyada resimler paylaşılmış. Geçmiş dönem Başbakan yardımcısı Hakan ÇAVUŞOĞLU başta olmak üzere Bursa’mızın milletvekilleri, ilçe ve belediye başkanlarını kulübün sosyal medya hesaplarındaki karelerde görmek mümkün… Bakanlık onayı olmayan Türkiye Düşünce Kulübünün tabelasının asılmasına sessiz kalınarak, Ercan YAKUT’un yakasına taktığı Ak Parti Rozetinin gücü burada başlamış aslında…

Yazarın en dikkat çeken iddiası da; Dernek Başkanı Ercan YAKUT’un “derneğin sosyal medya hesaplarından şehit haberlerinin paylaşılmasını istemiyormuş… Hatta, “Şehit sayısı çok olunca haberini paylaşırsınız” talimatı vermiş!…”

Böyle bir talimat verilmiş midir bilmiyoruz ama, sosyal medya sayfalarını incelediğinizde Türkiye’miz için, vatan toprağımız için, devletimizin bütünlüğü için şehit düşmüş hiçbir askerimiz ile ilgili paylaşım yapılmamış. Taziye bildirilmemiş. Tepki gösterilmemiş.

Bizlerin canı yanarken, terör örgütlerini lanetlerken, asıl adı Bursa Düşünce Kulübü, resmi olmayan adı Türkiye Düşünce Kulübü’nün düşünceleri nelerdir? Türkiye için neler düşünüyorlar? Kulüp yönetiminde kimler var? Sorusu geliyor insanın aklına…

Yine resmi olmayan dernek ismine açmış oldukları web sitesini inceledik… Dernek yönetimine baktığımızda; öğretmenler, akademisyenler, müdürler, mimarlar, iş adamları …vb saygın insanları görmek mümkün. Bu kadroyu bir araya getirseniz, Bursa için ne yapabiliriz? diye sorsanız, eminim çok güzel fikirler çıkar. Fakat; resmi olmasa da “Türkiye düşünce kulübü” web sitesine girdiğiniz de, Projeler kısmında “Biten projeler” ve “Devam eden projeler” kısmı boş görülmekte. “Hiçbir proje yapmadık. Şuan da da yapmıyoruz.” havası kaplamış sayfayı… sadece Ak parti rozetinin gücü ile konferanslar, ziyaretler ve makaleler ile sayfa doldurulmaya çalışılmış…

Düşünce kulübünün web sitesi hakkında kısmında “fikir üretmek, proje ve etkinlik yürütmek için kurulmuştur.” İbaresi yer almaktadır. Dernekte proje üretilmiyor ise, fikir beyan edilmiyor ise ne yapılıyor? Sorusu aklımıza geliyor.

Bursa’nın merkezinde, tarihi bir binada bulunan kulüp ile ilgili biraz bizde araştırma yaptık. Kulüp binasının alt katında cafe var. Kafe dernek lokali mi? İşletme ruhsatlı mı bilemedik? Dernek lokali olsa, dernek üyelerine hizmet etmeli ve pandemi sebebi ile lokallerin kapalı olması gerekli. Fakat, kapıda ve cam da “paket servisimiz vardır” yazısı mevcut. İşletme ruhsatlı olduğunu tahmin ettik ve biraz oturduktan sonra ödememizi yapıp fişimizi aldık. Fişimizin üstünde “Birer İnşaat” adı vardı. Dernek resmi adı Bursa Düşünce Kulübü, tabeladaki resmi olmayan ismi Türkiye Düşünce Kulübü, Lokallerinden aldığımız fiş üzerinde Birer inşaat firması…?

Birer inşaat firmasının sahibinin de düşünce kulübü başkanı Ercan YAKUT’a ait çıkması bizi şaşırtmadı.

Dernek sayfalarından almış olduğumuz adres ile Google da aratma yaptığımızda, şaşkınlığımız daha da arttı.

Resmiyette Bursa Düşünce Kulübü diye bir kulüp var. Binasında Türkiye Düşünce Kulübü yazıyor. Lokali, dernek başkanının sahip olduğu firma tarafından işletiliyor. (Ruhsatlı/ruhsatsız bilmiyoruz). Birer inşaat firmasının adresi, kulübün olduğu adres ile aynı…

Aynı (binada) adreste GÖL-DER (İznik-Orhangazi ilçeleri ile köyleri sosyal işler kültür ve dayanışma derneği yer alıyor….

Aynı (binada) adreste Enpoly Technologies adı altında bir işletme daha var. Ticari sicil gazetesine göre; YAKUT soyisimli bir bayan ile derneğin genel sekreteri Fatih OKUMUŞ’un da ortak olduğu bir işletme. Enpolytech ve Enpolystore adı altında da birçok e-ticaret sitelerinde satış mağazaları oluşturulmuş durumda…

Aynı (binada) adreste Robozog diye bir web sitesi sayfası ile de karşılaşıyoruz. Fakat, Ticari Sicil gazetesine ulaşamadığımız için, ortaklık yapısı ile ilgili bilgi alamadık.

Dernekte proje üretilmiyor ise, fikir beyan edilmiyor ise kulüpte ne yapılıyor? Sorusuna cevabımızı aldık aslında. Kulüp amacından çıkmış, dernek başkanı Yakut ve genel sekreter Okumuş tarafından işletme haline dönüştürülmüş. Toplumsal projeler değil, ticari projeler yapılmaya başlanmış.

Yenidönem gazetesi yazarı N.Nuri YAVUZ’un değindiği konulara ilave olarak aşağıdaki sorular beynimizi kurcalıyor.

Ak parti rozetinin arkasına sığınıldığından dolayı mı Hoybunca konuşup, şehitlerimiz ile ilgili paylaşım yapılmıyor?
Ak parti rozeti takan bir kişinin başkanlığını yaptığı bir kulüp, herşey hakkında yorum ve paylaşım yaparken, neden şehitlerimizin ailelerine ve Türk halkına başsağlığı mesajı paylaşmaz?
Ak parti rozetinin arkasına sığınıp, resmi olmayan dernek ismi tabelaları asılması yasal mıdır?
Ak parti rozetinin arkasına sığınıp, Dernek diye belirtilen adreste, dernek başkanının ve genel sekreterinin ortaklaşa ticaret yapması uygun mudur? Firmaların tabelaları neden asılmamaktadır?
Ak parti rozetinin arkasına sığınıp, bu kurulan işletmelerden Bursa Düşünce Kulübüne fatura kesilip ödemesi dernek tarafından yapılmış mıdır? Dernek denetleme kurulu, bunu denetlemekte midir?
Ak parti rozetinin arkasına sığınıp, faaliyet konusu; İnşaat, reklam, teknoloji ve bilişim olan işletmelerden, devlet kurumlarına ve Ak partili belediyelere fatura kesilmiş midir?
Ak parti rozetinin arkasına sığınıp, Birer inşaat tarafından işletilen (Cafe) işletme ruhsatlı mıdır?

Sonuç olarak; bir bina, iki dernek ve cafe dahil dört işletme… Proje yok. Ticaret çok. Bu da bize Ak Parti rozetinin gücünü göstermiş oldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ