Zirvede Haber

Bitmeyen projelere ne kadar daha harcanacak!

Bitmeyen projelere ne kadar daha harcanacak!

Dönemin Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe tarafından 2015 yılında ihalesi açılıp halen tamamlanamayan T2 tramvay hattı için İller Bankası’ndan 120 milyon tl kredi alınması oy çokluğuyla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde kabul edildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi Ocak ayı meclis toplantısını dün Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirdi. Belediye Meclis Toplantısında görüşülen T2 tramvay hattı için İller Bankası’ndan 120 milyon kredi alınacağı oy çokluğu ile kabul edildi.

Kent Meydanı ve Terminal arasındaki tramvay hattı projesi, 2015 yılında 133 milyon 816 bin TL bedelle ihale edilerek, projenin bitiş tarihi 25 Haziran 2018 olarak duyurulmuştu. Proje, mevcut müteahhitle sözleşmenin feshedilmesi nedeniyle durduruldu. Süresi içerisinde işi bitiremeyen müteahhite, yaklaşık 106 milyon TL ödeme yapıldı. Duran projenin devam etmesi için, Eylül 2020’de 31 milyon 400 bin TL’lik inşaat tamamlama ihalesi gerçekleştirildi.

133 milyon TL’ye tamamlanması beklenen proje için iki katı bedelin ödenecek olmasını hatırlatan CHP ve İYİ Parti’li meclis üyeleri, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’a “Proje ne zaman bitecek?”, “Bu bedel projenin tamamlanıp, devreye girmesi için yeterli olacak mıdır?”, “Belediye kaynaklarından projeye para aktarılacak mıdır?” sorularını yöneltti.

Projenin tramvay olarak planlanmasının yanlış olduğunu ve entegrasyonla ilgili ciddi sorunların olduğunu ifade eden Alinur Aktaş,”Maalesef ilk ihalesinden sonra itirazlar neticesinde Kamu İhale Kurumu’na tekrar verilmeyen birinci sıradaki firmaya verilmiş. Keşke o gün ikinci sıradaki firmada kalsaymış belki şu an bu sistem çalışıyor oluyordu. O bölgede fuar alanımız var, Gökmen Uzay Havacılık Merkezi açıldı, Adliye Sarayı faaliyete geçti, Buttim ve alışveriş merkezleri, Terminal. Şehrin kuzey yakasını da cazip kılan belirli unsurlar. Zaman içerisinde yapılacak çalışmalarla Yalova Yolu üzerinde yapılacak dönüşümlerde bu caddenin ulaşımını verimli hale getirecek unsurlar.”

Nilüfer’den bir örnek vereceğini söyleyen Aktaş, “Birinci dönemimin sonlarında Nilüfer’de bir Dernekler Yerleşkesi duyuyordum. Benim bildiğim hala Dernekler Yerleşkesi hayatta değil. Belediyelerde yüzlerce iş yapılıyor. Dolayısıyla bazı işlerde böyle aksamaların olması doğal. Ben de T2 ile ilgili konuşmaktan çok keyif almıyorum. Biz bir kredi talebinde daha bulunacağız. Bu nihai olacak. BURULAŞ Genel Müdürümüz, ilgili Genel Sekreterimiz de buradadır. Ben arkadaşlara bu yıl sonu diyorum ama onlar bir kaç ay gecikebileceğini söylüyorlar. İlk aldığımız 30 milyon inşaat işleriyle alakalıydı. Bu 120 milyonluk kısmı, teknik bir konudan dolayı ayrı ayrı alındı.” dedi.

Alinur Aktaş’ın bahsettiği Nilüfer Dernekler Yerleşkesi 8 yıldır, Karaman Dernekler Yerleşkesi 3 yıldır hizmet veriyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ