Zirvede Haber

Altepe’den ‘Yunuseli’ çıkışı; “Bursa Hava Yolları’nı canlandırın!”

Altepe’den ‘Yunuseli’ çıkışı; “Bursa Hava Yolları’nı canlandırın!”

Geleceği hakkındaki tartışmalar süren Yunuseli Havalimanı’na ilişkin bir açıklama da Büyükşehir Eski Başkanı Recep Altepe’den geldi. Altepe, Yunuseli’nin havalimanı özelliğinin korunması gerektiğini dile getirdi. Geleceği hakkındaki tartışmalar süren Yunuseli Havalimanı’na ilişkin bir açıklama da Büyükşehir Eski Başkanı Recep Altepe’den geldi. Altepe, Yunuseli’nin havalimanı özelliğinin korunması gerektiğini dile getirdi.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, bugünkü köşesinde Altepe’nin konu hakkındaki görüşlerine yer verdi.

İhsan Aydın’ın bugünkü makalesinde ilgili bölüm şu şekilde:

“Kentin merkezinde korunabilmiş en büyük yeşil alan olarak gözüken atıl durumdaki Yunuseli Havalimanı’nın nihai kullanım kararı aylardır tartışılıyor.

Bir ara Doğanbey TOKİ konutlarının yıkılarak buraya taşınması ortaya atıldı ancak, bunun kısa vadede gerçekleşmesi zaten mümkün değildi.

En son, kentsel dönüşümde rezerv alan olarak kullanılmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na önerilen dev arazinin bu şekliyle kullanımına da başta akademik meslek odaları olmak üzere kentten itiraz yükselmişti.

Bu tartışmalar sürerken, geçtiğimiz yılın son günü Olay’ı ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ise, “Göreceksiniz, Yunuseli’nde herkesi şaşırtacağım açıklamasında bulunmuştu.

Biz bunu, o arazinin toplu konut rezerv alanı olarak kullanılması düşüncesinden geri dönüş olarak yorumlamıştık.

Aktaş henüz Bursa’nın beklediği o açıklamayı yapmadı.

Önceki gün bir kahve içimi Nilüfer’deki ofisinde ziyaret ettiğimiz Bursa’nın önceki dönem Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile konuşurken de konu, Yunuseli Havalimanı’nın tartışılan yeni kullanım şekli düşüncesine geldi.

Bursa’nın bir tekstil ve sanayi kenti olduğunun altını çizen Altepe, Yunuseli Havalimanı’nın bu nedenle özelliğinin korunması gerektiğini söyledi.

Dünyanın hemen her gelişmiş kentinde şehir içinde havalimanları bulunduğuna dikkat çeken Altepe, kendi dönemlerindeki buraya ilişkin hedef ve düşüncelerini de şöyle anlattı;

“Biz Bursa Havayolları’nı kurmuştuk. 40-50 kişilik üç uçak alım bağlantısı bile yapılmıştı. Türk Hava Yolları ile yaptığımız görüşmelerle de bu uçaklarla Yunuselinden Sabiha Gökçen ve İstanbul Havalimanı’na inecek yurtdışı bağlantılı yolcuların bavulları diğer uçağa aktarılacaktıŞimdi bu o havayolu ve havalimanı yeniden aktif hale getirilebilir. Bursanın buna ihtiyacı var. Bursada fabrikası olan onlarca yabancı şirket ve yönetici var dedi.

Altepe, TOGG’un yerli otomobilini de kentimizde üretileceğini hatırlatarak, Bursa’nın Görükle Kampüsü’ndeki pisti ve diğer hava alanlarının aktif hale getirilmesinin önemini işaret etti.

Altepe’nin çağrısı nasıl karşılık bulur bilmiyoruz ama, doğrusu atıl vaziyetteki bu dev arazinin yeni kullanım şeklini biz de merak etmiyor değiliz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ