Zirvede Haber

Weltew Home’dan yılın ilk yatırım hamlesi!

Weltew Home’dan yılın ilk yatırım hamlesi!

Son yıllarda yurt içi ve yurt dışındaki mağazalaşma atağı ile dikkat çeken ve İnegöl’den yola çıkarak tüm dünyaya ürünlerini ulaştıran Weltew Home, 45 bin metrekaresi kapalı alan olmak üzere, toplamda 90 bin metrekareden oluşan fabrikasına ek olarak, Bursa İnegöl’de hayata geçirdiği 10 bin metrekarelik yeni üretim merkezinde de faaliyete başladı.

Geçtiğimiz yılın sonunda satın aldığı, renovasyon ve taşınma süreçlerini de tamamlayarak oluşturduğu ek üretim merkezini 2021 yılında tam kapasite ile faaliyete geçiren marka, yeni yatırım hamlesiyle birlikte pandemide oluşan yoğun mobilya talebine karşılık böyle bir karar aldı. Weltew Home Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Balcı, yeni üretim merkezinin 6 bin metrekaresini koltuk üretimine, 2 bin metrekaresini ise yatak üretimine ayırdıklarını ifade etti.

“10 bin metrekarelik yeni bir depo daha inşa ediyoruz”

Bahri Balcı, “İnegöl’de 2021 yılında hayata geçireceğimiz farklı bir projemiz daha olacak. Mevcut fabrikamızda yer alan stok merkezini yeni yapacağımız 10 bin metrekarelik yeni depolama alanımıza taşıyacağız. Böylece ürettiğimiz ürünler için stok depomuzu tek bir noktada birleştirmiş olacağız. İnegöl’deki yeni depolama merkezimizi Ağustos 2021’de tamamlamayı planlıyoruz Merkez fabrikamızdan stok transferi sonrasında oluşacak 5 bin metrekarelik boş alana ise yeni bir makine parkuru dahil edeceğiz.” dedi.

“Çarkları döndürerek hem sektöre hem de ekonomiye katkı sağlıyoruz”

Bahri Balcı konuyla ilgili değerlendirmelerine devam ederken, “İnegöl’ün son yıllarda yükselişe geçen ve marka değeri ile artık Türkiye sınırları dışına çıkan Weltew Home’u büyütmeye devam ediyoruz. Firmamız için yaptığımız her yatırımın sektörümüze ve ülke ekonomisine büyük katkı sağladığının farkındayız. Özellikle istihdam konusu da çok hassas olduğumuz bir başka noktadır” dedi. Balcı, “Pandemide sağladığımız ek istihdam dışında, yeni üretim merkezimiz için de yeni personel alımı yaptık. Toplam personel sayımız 600’e ulaştı” dedi.

Weltew Home Yönetim Kurulu Üyesi Bahri Balcı “Pandemi ile birlikte İnegöl’deki 90 bin metrekarelik merkez fabrikamızda başta CNC makinaları olmak üzere çeşitli makinalarımızı yenilemek üzere yatırım yapmıştık. Weltew Home, 2020 yılında bir önceki yıla göre yüzde 40 büyüme sağladı. Pandemiye rağmen çarkları döndürerek üretime ve ihracata ağırlık verdik. İç pazarda da yeni mağaza açılışlarımızı sürdürdük. Yeni yılık ilk haftası da Bolu’da yeni mağazamızı hizmete açtık. Marka olarak 2021 yılı, bedding konusunda da yatırım yapacağımız bir yıl olacak. Bu nedenle çalışmalarımızı aralıksız olarak sürdürmeye devam ediyoruz” diyerek sözlerini noktaladı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ