Zirvede Haber

Eğitim-İş Bursa Diyanet’i Kınadı!

Eğitim-İş Bursa Diyanet’i Kınadı!

Eğitim-İş Sendikası Bursa Şubesi, engelli vatandaşlar için açılan kadroda imam hatip lisesi mezunu şartı getiren Diyanet İşleri Başkanlığı’nı kınadı. Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy tarafından yapılan açıklama şöyle:

“Ülkemizde son zamanlarda verdiği fetvalarla gündemden düşmeyen Diyanet İşleri Başkanlığı, şimdi de engelli vatandaşlar arasında ayrımcılık yaparak, açtığı hizmetli kadrosuna başvuru için İmam Hatip Lisesi mezunu olma şartı getirdi.

Her türlü hukuki, vicdani ve ahlaki kurallardan yoksun bu kararı kınıyoruz.

Bu karar, her gün tanık olduğumuz, ayrımcılığın, dışlamanın ve nefretin toplumsallaştırıldığı bir siyaset mekanizmasına dönüşen Diyanet İşleri Başkanlığının engelli vatandaşlar üzerinden yaptığı ayrımcılıktır.

Engelli vatandaşlarımızın yaşam koşullarını iyileştirmek, haklarını geliştirmek bakımından topluma örnek olması gereken kurum ve kuruluşların, onları ayrıştıran, dışlayan, eşit kamusal hizmet almalarını engelleyen ve temel haklarından mahrum eden kararlar almaları kabul edilemez.

Diyanet İşleri Başkanlığının açmış olduğu engelli vatandaşlarımız için hizmetli kadrosu, bir alanda uzmanlık gerektirmeyen, tüm lise mezunlarını kapsayan bir kadrodur. Diğer alanlardan ya da Meslek Liselerinden mezun binlerce engelli vatandaşımız atanmak için kadro beklemektedir. Engelli hizmetlilerin kurumlarımızda yaptıkları görev açısından hiçbir fark olmayacağı bilinmekte ve bir sınıfa, zümreye aitmiş gibi kamu kaynaklarının, kontenjanların, kadroların kullanılması, toplum vicdanında da derin yaralar açmaktadır.

İmam Hatip Liselerine özel engelli hizmetli kadrosu aynı zamanda laik, bilimsel, nitelikli, kamusal, demokratik, çağdaş eğitim mücadelemize, kamu kaynakları kullanılmak suretiyle eşitsizlik yaratarak, öğrencileri almak isteyecekleri eğitimi seçme konusunda yönlendirmek ve bir sopa göstermektir. Mağdur olduklarını her fırsatta ifade ederek iktidara gelenlerin, gücü eline geçirdikten sonra binlerce mağduriyet yaratmasına ve Diyanet İşleri Başkanlığını da yan kolu gibi göstermesine yeni bir örnektir. Eğitim-İş olarak; Laik, bilimsel, çağdaş, demokratik, eşit eğitim mücadelemizden ve öğrencilerimizin haklarını savunmaktan vazgeçmeyeceğimizi ifade ediyor, Diyanet İşleri Başkanlığını engelli vatandaşlarımız arasında ayrımcılık, dışlama ve ötekileştirme yapmaktan vazgeçmeye çağırıyoruz. “

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ