Zirvede Haber

Kurum’dan Bursa mesajı

Kurum’dan Bursa mesajı

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa’nın Akpınar ve Sıcaksu mahallelerinde yapılması planlanan 4 bin konutluk kentsel dönüşüm projesinin çalışmalarına başlanacağını belirtti.Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile yaptığı görüşmenin detaylarını sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla duyurdu.

Bakan Kurum’un paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Bursa Büyükşehir Belediye Başkanımız Alinur Aktaş ile yeşil Bursa’mızın tarihi kimliğini ortaya çıkaracak Çarşıbaşı Meydan Projesi ve Çekirge Teras Projesi ile şehrimizde yapacağımız ve yatay mimarinin esas alınacağı kentsel dönüşüm çalışmalarımızı görüştük.

Hanlar bölgesinde yapacağımız tarihi meydan projesinde adımlarımızı hızlandıracağız. Çekirge Teras projesinin ihale sürecini de bu yıl içinde tamamlayarak 2022 yılında yeşiliyle, tarihi dokusuyla şehrimizin değerine değer katacak bu özel projeyi Bursa’mıza armağan edeceğiz.

Akpınar ve Sıcaksu mahallesinde kentsel dönüşüm çalışmalarımıza başlıyoruz. Her iki mahallemizde toplamda yaklaşık 4000 konutluk projemizi hayata geçirerek vatandaşımızı mağdur etmeden bu bölgelerimizi sağlıksız yapılardan kurtaracağız.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ