Zirvede Haber

Güzelyalı’da Gerçekten Ne Yapmak İstiyorsunuz!

Güzelyalı’da Gerçekten Ne Yapmak İstiyorsunuz!
“Güzelyalı hepimizin malumu bir zemine sahip geniş bir alan. Eskiler bilirler burası sazlık bataklık bir zemindi. Fakat yıllar içindeki rant buraya kaldırabileceğinden fazla bina yükünü şiddetli bir depremde zeminin durumunu ve binaların dayanımını düşünmeden birbirlerine yakın yapılaşmayı getirdi.” MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden bu sözler ile Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a Güzelyalı ‘da yapılacak olan düzenlemeyi sordu.
Sözcü Erden; “Şimdi Sn. Şehrül Emine soruyoruz. KENTSEL DÖNÜŞÜME KARŞI MISINIZ ? Kentsel dönüşüme karşı değilseniz bu konuda neden hiçbir şey yapmıyorsunuz? Belediyenize özellikle yerinin, binasının durumu ile ilgili gelen vatandaşlar niçin gereğinden çok bekletiliyor?
Olması kuvvetle muhtemel bir depremde yaşanacak can kayıpları riski sizi vicdanen rahatsız etmiyor mu?
Bir milletvekilinin ya da siyasi parti genel başkanının yapması gereken basın açıklamasını sosyal medyadan yayınlayan CHP Mudanya İlçe Başkanı Sn. Ömer Aydın Güzelyalı İmar Planı hakkında Belediye Başkanının yazdığı (Yapılan plan değişikliği herhangi bir kentsel dönüşüm çalışması kapsamamaktadır.) cümlesini içine sindirebildi mi?
Bu binalarda yaşayan insanımıza yazık değil mi?
1999 depreminde Güzelyalı’da apartmanlar yıkılmadı mı? Pek çoğu ağır hasar alarak hurdaya dönmedi mi?
Bu neyin zihniyetidir?
Kaldı ki Mudanya’da ha keza çok riskli yapılar ve istinat duvarları varken neden bir depremde riskli yapılar listesi çıkarılmaz, her binaya karne verilmez.
Sardunya sitesi B Blok’un sözde kontrollü yıkımında yaşanan çökme sonunda yaşanan dehşeti ve tabi öncesindeki tedbirsizlik rezaleti hakkında CHP Mudanya İlçe Başkanı Sn. Ömer Aydın aylardır neden tek satır paylaşmaz veya söylemez.
VİCDANINIZ KURUDU MU?
İnsanlar Güzelyalı da ve Mudanya da daha fazla sosyal donatı alanı, sokaklarda çocuk parkları, küçük mahalle meydanları, otopark alanı, spor salonları, pazar alanları istiyor 7 senedir uyuyorsunuz.
Yazıktır insanımıza
GÜZELYALI NIN GELECEĞİ BÖYLE ŞEKİLLENMEZ.
” Üç tel saçı olan adam berbere gider.
Berber saç tellerini sağa tararken bir tel koparır
Sola tararken bir tel daha koparır
Adam, bırak dağınık kalsın der koltuktan kalkar.”
SAYIN TÜRKYILMAZ
BÖYLE ŞEKİLLENDİRECEKSENİZ, BIRAKIN DAĞINIK KALSIN!”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ