Zirvede Haber

Sosyal medyada WhatsApp yoğunluğu

Sosyal medyada WhatsApp yoğunluğu

Kişisel mesajlama uygulaması WhatsApp tarafından açıklanan kullanım koşulları ve gizlilik ilkesi yenilikleri sonrasında sosyal medyada yaşanan yoğunluk ile ilgili veriler Semanticum tarafından derlendi.7 Ocak günü kişisel mesajlaşma platformu WhatsApp tarafından kullanım koşulları ve gizlilik ilkesine getirilen yenilik ile ilgili yapılan açıklama sonrasında sosyal medyada bu konu ile ilgili yoğunluk yaşandı. WhatsApp’ın yeni kullanım koşullarına tepki gösteren çoğu sosyal medya kullanıcısı Twitter’da #WhatsAppSiliyoruz ya da #WatsAPPsiliyoruz etiketlerini kullanarak konu hakkındaki görüşlerini paylaştılar.

WhatsApp benzeri mesajlaşma uygulaması olan Telegram ise, bunu bir fırsat görerek rakip uygulama ile ilgili bazı eğlenceli paylaşımlar yaptı ve aynı zamanda mobil uygulamalar arasında en çok indirilenler arasına girdi.

Semanticum’dan alınan verilere göre programı sosyal medyada 60 binin üzerinde tekil kullanıcı WhatsApp hakkında paylaşım yaparken, WhatsApp benzeri bir uygulama olan Telegram hakkında ise 26 binin üzerinde tekil kullanıcı tarafından paylaşım yapıldı. WhatsApp hakkında yapılan paylaşımların yaklaşık erişim değeri 660 bini bulurken, Telegram ile ilgili paylaşımların erişimi ise 274 bin oldu.

Konu hakkında Telegram, İş İnsanı Selçuk Bayraktar ve Sanatçı Haluk Levent’in tweetleri ise en çok ilgi gören paylaşımlar oldu. Sırasıyla Telegram’ın ilgili paylaşımı 32 bin 600, Bayraktar’ın paylaşımı 14 bin 700 ve Levent’in paylaşımı ise 3 bin 700 kez retweetlendi.

Selçuk Bayraktar ve Haluk Levent’in WhatsApp/Telegram hakkındaki paylaşımları ile beraber konu hakkında yapılan paylaşımlar tekrar artış göstererek 10 Ocak tarihinde Twitter üzerinde en çok konuşulan konular arasına girdi

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ