Zirvede Haber

Yaşam Bilimleri Sektörü Pazara Erişim Uzmanları Arıyor

Yaşam Bilimleri Sektörü Pazara Erişim Uzmanları Arıyor

Yaşam Bilimleri şirketleri, hükümetler, geri ödeme otoriteleri ve üreticiler arasındaki karmaşık ortak zemini yönetmek için, pazara erişim uzmanları arıyor.

Yaşam Bilimleri Sektöründe, dünya genelinde ortaya çıkan hasta ihtiyaçlarının bir sonucu olarak; yetenekli çalışanlara talep artıyor.

Michael Page Türkiye Direktörlerinden Çağla Şengöz Altaş, “Her kıtadan yaşam bilimi danışmanlarımızın görüşleriyle pazara erişimin nasıl geliştiğini anlatan bir e-Kitap hazırladık.” diyor.  Altaş derlenen görüşlerden ortaya çıkan sonuçları da şöyle özetliyor;

Yaşam Bilimleri şirketleri, hükümetler, geri ödeme otoriteleri ve üreticiler arasındaki karmaşık ortak zemini yönetmek için, pazara erişim uzmanları arıyor.

Pazara erişim departmanları ve uzmanları, tedavileri piyasaya sunma takvimlerini kısaltmak, ulusal ve daha yerel düzeyde bir dizi kuruluş̧ arasında fiyatlandırma, geri ödeme ve reçetelenme kılavuzları ile ilgili müzakerelerde bulunmak üzere yaşam bilimleri şirketlerinde gittikçe artan önemde rol alıyorlar. Pazara erişim uzmanlarının rolleri arasında hastalık ve bedenle ilgili bilimsel buluşlardan, pazarın çehresini hızla değiştiren teknolojik gelişmelere ve özel tedavilere kadar çeşitli disiplinleri yönetebilme becerisi bulunuyor.

Pazara Erişim Trendleri Değişiyor

Diğer taraftan ilaç, tıbbi cihaz ve laboratuvar teknolojisi/tanı şirketleri, hastanelerin altyapılarını modernize etmelerine yardımcı olan yenilikleri geliştirmeye ve pazarlamaya teşvik ediliyor. Karşılaşacağınız sorunların üstesinden gelebilmek için, gerçek anlamda esnek, yaratıcı ve açık fikirli olmanız, öğrenmeye devam etmeniz ve güçlü bir müzakereci olmanız işleri kolaylaştırıyor. Birçok ülke, özellikle devlet yardımı ile modernleşmeye yönelik değişiklikler yapmaya çalışıyor. Yetenekleri bünyelerine katmak isteyen şirketlerin pazarlık etmek yerine, iyi bir pakete ek olarak gelecekteki projelerin  içeriğine, ne kadar komplike olacağına ve bunlarla ilgili isteğe dikkat çekebildikleri daha ikna edici öneriler sunmaları bekleniyor.

Adaylar, uygun bir profile sahiplerse işleri neredeyse garanti; ancak yine de adayların ödevlerini yapmaları ve müzakere, koordinasyon ve ayrıntıları doğru alma gibi becerilerinin mükemmel olduğundan emin olmaları tercih edilme şanslarını arttırıyor.

Michael Page Hakkında:

Profesyonel hizmette 40 yıllı aşkın deneyime sahip olan Michael Page, dünyanın önde gelen işe alım, seçme ve yerleştirme danışmanlığı şirketleri arasında yer almaktadır. www.michaelpage.com.tr

Michael Page Türkiye faaliyetlerine 2008 yılında İstanbul Ofisi ile başlamıştır. PageGroup çatısı altında yer almaktadır. PageGroup firması, Türkiye’de Page Executive ve Michael Page markaları ile hizmet vermektedir.  www.page.com

Şirket yerel piyasa bilgisini global uzmanlığı ile birleştirerek hem işverenlere hem de adaylara özel hizmet sunmaktadır. 150’den fazla ofisi ile dünya çapında 35’den fazla ülkede yayılmış olan PageGroup’un altı binden fazla çalışanı bulunmaktadır. KOBİ’lerden çok uluslu  kurumlara kadar çok çeşitli bir müşteri tabanına sahiptir. Londra Borsası’nda halka açık bir şirket olarak (FSTE 250) işlem görmektedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ