Zirvede Haber

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bu açık bir darbe çağrısıdır

AK Parti Sözcüsü Çelik: Bu açık bir darbe çağrısıdır

AK Parti Sözcüsü Çelik, Fikri Sağlar’ın türbanlı hakim sözlerine tepki gösterdi, “Neo-nazilerin konuşacağı üslupla konuşuyorlar” dedi. MYK toplantısının ardından konuşan Çelik, darbe imalarına da tepki gösterdi.

AK Parti MYK, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında parti genel merkezinde toplandı.

Parti Sözcüsü Ömer Çelik, toplantı gündemine ilişkin açıklamalarda bulunmak üzerine kameralar karşısına geçti.

Düzenlenen basın toplantısında konuşan Çelik’in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“Türkiye’de karışıklık çıkarılmaya çalışıldığında farklı yaklaşımlar üretenlerin, kendi ülkelerinde karışıklıklar çıkmaya başladığında ne kadar sert tedbir aldıklarını, çifte standart uyguladıklarını 2020’de gördük.

Türkiye Suriye’de olmasaydı oradaki mazlumların kanına birbiriyle kavgalı güçler, terör örgütleriyle birlikte gireceklerdi.

İngiltere gibi bir destekçimizi AB içerisinde kaybettik. AB’den ayrılmalarıyla Gümrük Birliği çerçevesinde devam eden ticari ilişkilerimiz yeni anlaşmayla devam edecek.

Kim Avrupa Birliği içinde Türkiye karşıtlığından bahsediyorsa muhakkak şekilde Avrupa’nın geleceğini yok etmek istiyordur.

Aşı olanın hemen maskesini çıkarması ya da tedbirlerden uzaklaşması gibi bir durum söz konusu olamaz. Antikor oluşana kadar bu tedbirlere devam edilmesi gerekiyor. Nitekim mutasyona uğrayan virüsten bahsediliyor. Burada spekülasyonlardan uzak durup, Bilim Kurulu’nun tavsiyelerine göre bu sürecin takip edilmesinde fayda vardır.

“2020’NİN EN APTALCA ŞAKASI”

Türkiye’nin Azerbaycan’a verdiği destekten dolayı Paşinyan şöyle bir açıklama yapmış; ‘Biz Türkiye’ye ambargo uyguladık, Azerbaycan’a verdiği destek yüzünden. O yüzden Türk ekonomisini felce soktuk. Eğer Türkiye bu destekten vazgeçerse Türk ekonomisinin düzelmesine yeniden katkı sağlarız.’ diye. Bunu da 2020 yılının en aptalca şakası olarak değerlendirmek mümkündür.

NEO-NAZİ BENZETMESİ

2020 yılının son faşist saldırısı CHP’li Fikri Sağlar’dan geldi. Türbanlı hakimin adaleti sağlayacağına inanmıyorum diyor. ABD’de siyah hakim adaleti sağlayamaz dense nasıl karışlanır. Çok üzücüdür, bu kadar acı yaşanıyor.  Avrupa’daki Neo-nazilerin konuşacağı üslupla Türkiye’deki başörtülü kadınlara karşı konuşuyorlar.

Bunların artık aşılmış olması gerekiyor. Hala utanmadan böyle faşist bir saldırı gerçekleştirebiliyorlar. İfade özgürlüğü diyor… Bu alenen kadın haklarına saldırıdır. Bunun karşısında geri adım atmayacağız.

DARBE İMALARI

Bir başkası çıkmış Erdoğan seçimle gitmez doğal afet olması lazım diyor. Bunlar ruh sağlığı yerinde insanlar değil. Darbe millete yapılacak en büyük kötülüktür. Zaten ordunun da darbe yapma kabiliyeti kalmamış diyor. Darbeyi kabiliyet olarak görüyor.

Bu açık şekilde vesayet çağrısıdır, darbe çağrısıdır, askeri müdahale çağrısıdır. Bu bir suçtur, bu utanılması gereken bir yaklaşımdır. Ama buna rağmen bu üsluba devam ettiler.

“ZORAKİ DEMOKRATLIK BİR YERE KADAR”

İlker Başbuğ’un yaptığı açıklamalar… Erken seçim olsa 27 Mayıs darbesi olmazdı diyor. Arkasından CIA Başkanı bilmem kimin dediği gibi diyor. Erken seçim olsa CHP iktidara gelecek ve darbe olmayacaktı diyor. Zoraki demokratlık bir yere kadar. Ya demokrat olursun ya olmazsın. Güdümlü demokratlık da bir yere kadar.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ