Zirvede Haber

İYİ Parti Yenişehir; “Zor Dönemlerden Geçiyoruz, Esnafımızın Yanında Olalım!”

İYİ Parti Yenişehir; “Zor Dönemlerden Geçiyoruz, Esnafımızın Yanında Olalım!”

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, 2021 yılında yerel esnafa destek olunmasının gerektiğini söyledi.  Koronavirüs salgını nedeniyle yapılan kısıtlamalar dolayısıyla yerel esnaf ciddi sıkıntılar yaşıyor.  İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel yerel esnafa destek olmanın faydaları hakkında bir farkındalık oluşturmanın gerektiğini düşünerek, Yenişehir’de yerel esnaftan alışveriş yapmanın faydaları konulu bir açıklama yaptı.

İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel yaptığı açıklamada, “Üstünüzde para olmadığında hesaba yazdırdığınız, zaman zaman evinizin anahtarını ve hatta çocuğunuzu emanet ettiğiniz, kötü ve iyi günlerinizde sizin yanınızda olan kara gün dostu esnafımız için 2021 yılını dayanışma yılı ilan edelim.” dedi

Yerli esnafımız kazanırsa, Yenişehir kazanır bu sebeple bilinçli hareket etmeliyiz diye ifade eden Özel, “Mahallelerimizin güler yüzlü bakkalının, kasabının, manavının, kırtasiyecisinin, tuhafiyecisinin, konfeksiyoncusunun, fırıncısının, yaz kış gün doğarken Pazar yerine koşup Yenişehir halkı için tezgâhını açan pazarcısının yanında olmak zorundayız.” ifadesini kullandı.

Pandemi koşulları ve ekonomik sıkıntılarla birlikte yerli esnafımızın oldukça zor günler yaşadığını hatırlatan İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, “Yenişehir’de son yıllarda neredeyse her mahallede mantar gibi artan zincir alışveriş marketleri ve halkımızın bu yabancı zincir marketlere gösterdiği ilgi, Yenişehir’in yerli esnafını ve sanatkârlarını oldukça zor durumda bıraktı. Biz İYİ Parti Yenişehir İlçe Teşkilatı olarak, Yenişehirli hemşerilerimizden alışverişlerinde vergisini Yenişehir’e ödemeyen, harcamalarını Yenişehir’den yapmayan ama tüm bunlara rağmen ilçemizden her türlü hizmeti alan ve servet kazanan zincir marketler yerine vergisini Yenişehir’e ödeyen, hem kendini hem de yanında çalıştırdığı kişileri istihdam eden yerli bakkalınızı, fırınınızı, kasabınızı, ayakkabıcınızı, konfeksiyoncunuzu tercih etmenizi istiyoruz.” şeklinde konuştu.

“Ahiliğin temelini oluşturan kazancını ilçemize yatıran, kaderini ve yaşantısını ilçemize bağlayan yerel esnafımıza ve sanatkârlarımıza sahip çıkmak her birimizin vatandaşlık görevidir.” diyen Özel, “Sokak aralarına kadar giren ve şehrimize hiçbir katkısı olmayan zincir marketler, tüketici üzerinde etkili olmaya çalışarak adeta yerel esnafımızın sonunu hazırlıyor. 2021 yılı itibari ile Yenişehir halkı olarak bu duyarlılıkla hareket etmeliyiz.” dedi.

“2021 YENİŞEHİR’DE YEREL ESNAF İÇİN DAYANIŞMA YILI OLSUN”

Her zaman için vurguladığı birlik ve beraberliği tekrar gündeme getiren İYİ Parti Yenişehir İlçe Başkanı Ercan Özel, “Biz, millet olarak her zorluğun üstesinden her zaman dayanışmamız sayesinde çıktık. Esnafımızın yaşadığı bu zor günleri de halkımızla birlikte dayanışma içerisinde aşacağımızdan eminim. Esnafımız bu güne kadar her zaman halkın gücüyle ayakta kalmıştır.

Yenişehir esnafının yaşadığı bu zor günleri birlik ve dayanışma içinde aşacağımıza inanıyoruz. Zor zamanlarda her daim milletimize hizmet eden yerel esnafımız için Yenişehir halkı olarak bizler de 2021 yılını dayanışma yılı olarak görmeliyiz. Bu yıl birbirimize sıkı sıkıya kenetlenmeli, tüketimimizde yabancı işletmeler yerine yerel esnafa öncelik vermeliyiz. Alışverişlerimizde de toplumsal yaşamda önemli işlevleri bulunan, her birimizin akrabası veya arkadaşı olan esnaf ve sanatkârlarımızı tercih etmeliyiz.

Ekmeğinizi fırından, ihtiyaçlarınızı mahalle bakkalından, meyvenizi manavdan, etinizi kasaptan alın. Kazandığını yine Yenişehir’de harcayarak bölge ekonomisine destek veren esnaf ve sanatkârlardan alışveriş etmeye özen gösterin. Bu zor süreci küçük işletmelere destek olarak ve yerel esnaftan alışveriş yaparak hep birlikte aşacağız. Yerel esnafımızdan yapılan alışveriş ile kazanan Yenişehir olacaktır. 2021 yılında halk olarak hep birlikte dayanışma içinde olmalıyız.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ