Zirvede Haber

BURSA İYİ PARTİ’DEN “İŞARET DİLİ EĞİTİMİ” ATAĞI

BURSA İYİ PARTİ’DEN “İŞARET DİLİ EĞİTİMİ” ATAĞI

İYİ Parti Bursa İl Teşkilatı, şimdi de sosyal sorumluluk projesi kapsamında kolları sıvayarak, çok anlamlı bir girişime imza attı.

Takdir toplayan projeyle, dezavantajlı gruplarla birlikte, işitme ve konuşma engelli vatandaşlara daha yakın olabilmek, dertlerine çözüm bulabilmek amaçlanıyor.

İYİ Parti Toplumsal Politikalardan Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Semra Doğan, “İşaret Dili Eğitimi” başlığı altında start alan etkinliğin, parti genel merkezi ile koordineli olarak yürütüleceğini vurguladı.

İYİ Parti  Engelliler ve  Dezavantajlı Gruplar Birimi’nce faaliyete geçirilen programı ile  işitme ve konuşma engelli vatandaşlarla daha sağlıklı iletişim geliştirileceğine değinen Semra Doğan şunları söyledi.

BİR FARKINDALIK PROJESİ…

“İşitme ve konuşma engelli vatandaşlarımıza ulaşmak, dertlerini dinlemek, farkındalık oluşturmak adına yürüttüğümüz bu programın kapsamının genişletilmesi, bizim öncelikli hedefimizdir. Bursa Dezavantajlı Gruplar ve Engelliler Birimi Başkanı Beyhan Erdoğan’ın bizzat katıldığı ve yürüttüğü eğitim programımız, 19 Aralık’ta start aldı.

Çalışmalarımızı Genel Merkez, İl ve İlçe Teşkilatlarını kapsayacak şekilde yaygınlaştırmayı hedefliyoruz.
Bu vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltmeyi de amaçladığımız çalışmalar kapsamında, teşkilat üyelerimizin işaret dili öğrenmelerini de arzu ediyoruz.

Her bir işitme ve konuşma engelli vatandaşımızın sesi olmak, onların toplum tarafından daha iyi anlaşılmalarını ve daha çok söz sahibi olmalarını sağlamak da öncelikli hedefimizdir.

Bu bağlamda, ‘Bir dil bir insandır’ sloganıyla yola çıktık. Temel amacımız da, toplumun her kesimiyle iletişim kurabilmektir.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ