Zirvede Haber

TÜRKİYE’YE KÖTÜ ÖRNEK!

TÜRKİYE’YE KÖTÜ ÖRNEK!

Kocamaz, “Yıldırım belediyesi kentsel dönüşümde Türkiye’ye kötü örnek oldu” dedi.

Son günlerde ülkede yaşanan depremler nedeniyle Yıldırım ilçesinde yapılan-yapılmayan çalışmalarla ilgili bir basın açıklaması yapan Saadet Partisi Yıldırım İlçe Başkanı Abdullah Kocamaz, “deprem kuşağında bulunan Yıldırım İlçemizde riskli yapılar da göz önüne alındığında kentsel dönüşüm hayati bir önem arz etmektedir” dedi.

Kocamaz yaptığı açıklamada “Çoğumuzun da bildiği üzere Yıldırım İlçemiz yaklaşık 700.000 nüfusu ile Anadolu’daki birçok ilden daha fazla nüfusa sahip Bursa’nın ikinci büyük ilçesidir. Anadolu’nun Balkanların ve çevre coğrafyamızın birçok bölgesinden insanlarımızı bünyesinde barındıran kozmopolit bir yapıya sahiptir. Bu hali ile Yıldırım ilçemizdeki insanlarımız mozaik bir yapıyı arındırır tarzda beraber yaşamakta, komşuluk ilişkileri kurmaktadır. Şunu unutmayalım ki her ne olursa olsun bizler yine bulunduğumuz ilçede ve bölgede kardeş ve komşu olarak yaşamaya devam edeceğiz.

ELEŞTİRİLERİMİZ DİKKATE ALINMALI

Bu bağlamda hatırlatmak istediğimiz bir husus da şudur ki; ısrarlı bir şekilde her platformda da belirttiğimiz üzere siyasi partiler birbirlerinin hasmı değil rakibidir. Bu rekabet vatandaşlarımıza daha iyi hizmet edebilme adına olmalıdır. Bu nedenledir ki yaptığımız yapıcı eleştirilerin bu doğrultuda dikkate alınmasını ve yanlışlardan dönülmesini arzu ederiz.

YILDIRIM ZİHİNLERDE ÇARPIK KENT OLARAK YER ALIYOR

Yıldırım İlçemiz asıl büyümeyi 90’lı yıllarda Anadolu ve Balkanlardan yoğun göç alması neticesinde yaşamıştır. Bu yoğun göç nedeniyle İlçemiz çok hızlı ve çarpık bir yapılaşma ile plansız bir şekilde büyümüştür. Yerel yönetimlerimiz de maalesef bu plansız büyümeye ayak uyduramamış ve büyümenin çok gerisinde kalarak Yıldırım İlçemizin zihinlerde çarpık bir kent olarak yer etmesine neden olmuştur.” dedi.

YILDIRIM KENTSEL DÖNÜŞÜMDE TÜRKİYE’YE KÖTÜ ÖRNEK OLMUŞTUR

Yetkililere seslenerek “Yıldırım’a mukayet ol” diyen Kocamaz, “Gelinen süreçte Yıldırım İlçemizi yerel manada yöneten son iki Ak Partili Belediye Başkanımız ve hali hazırda görevde olan Belediye Başkanımız “Kentsel dönüşümde Türkiye’ye örnek olacağız” sloganı ile göreve başlamıştır. Üç belediye başkanımızın da kentsel dönüşüm ile alakalı söylemlerinin neredeyse aynı olduğunu net bir şekilde görmekteyiz. Fakat üç belediye başkanı da Yıldırım İlçemizdeki çarpık yapılaşma ile etkili bir mücadele sergileyememiştir. Sadece birkaç gecekondu yıkılarak boş bir alana inşa edilen bir-iki örnek bina dışında Kentsel Dönüşüm sayılabilecek ciddi bir girişim yapılamamıştır. Bu sebepledir ki maalesef Yıldırım İlçemiz “Kentsel dönüşümde Türkiye’ye kötü örnek olmuştur.

DEPREM İÇİN ACİL BİR EYLEM PLANI HAZIRLAMALI

2020 yılını acısı ile tatlısı ile geride bırakıyoruz. Fakat hepimizin de bildiği üzere 2020 yılında bir dizi felaketle üzüldük ve acılar yaşadık. Yine hepimizin bildiği üzere deprem kuşağında yer alan ülkemiz, 2020 yılı içinde ülkemizin birçok yerinde depremler olmuştur. Fakat ne yazıktır ki “Deprem öldürmez, binalar insanı öldürür” sözünü tam manası ile yaşadık. 2020 yılında şu ana kadar tüm dünyada 6.5 büyüklüğünün üzerinde 22 deprem yaşamıştır. Bu depremlerde en fazla can kaybı ise 24 Ocak’ta Elâzığ’da gerçekleşen ve 41 kişinin hayatını kaybettiği 6.7 büyüklüğündeki Elazığ depremi ile İzmir’de gerçekleşen 6.6 büyüklüğündeki 116 kişinin hayatını kaybettiği depremler olmuştur. Türkiye dışındaki 7 farklı ülkede gerçekleşen 6.5 ile 6.9 arasındaki 12 depremde ise sadece 2 kişi yaşamını yitirmiştir. Bu tablo bizlere riskli yapıların nasıl bir tehdit oluşturduğunu net bir şekilde göstermiştir. Bursa İlimiz ve dolayısı ile Yıldırım İlçemiz de ciddi bir deprem kuşağında bulunmakta olup ortalama 100 yıllık periyotlarla İlimizde büyük bir deprem yaşanmıştır. Bursa’mızda yaşanan son büyük depremin üzerinden ise 100 yıldan fazla zaman geçmiş olup maalesef gelinen süreçte büyük bir deprem riski ile karşı karşıyadır. Bu gerçeğinde göz önüne alınarak Kentsel Dönüşüm ile alakalı Yıldırım Belediyemizin acil bir eylem planı ile gerektiğinde merkezi hükümetten de destek almak sureti ile harekete geçmesini tüm Yıldırımlı hemşerilerimiz adına talep etmekteyiz. Bundan sonraki süreçte de belediyemizin çalışmaları noktasından “Hayra Motor ve Şerre de Fren” olma misyonumuz çerçevesinde gördüğümüz yanlışlıkları belirtmeye devem edeceğiz. Deprem tehlikesinin her geçen gün arttığı bölgemizde riskli yapılar da göz önüne alındığında kentsel dönüşümün hayati bir önem arz ettiği ve hususu mutlaka göz önünde bulundurulmalıdır” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ