Zirvede Haber

Ayvalı Deresi’nin âtıl bırakılmasını anlamak mümkün değil!

Ayvalı Deresi’nin âtıl bırakılmasını anlamak mümkün değil!

Ayvalı deresi kenarında Saadet Partisi Nilüfer ilçe başkan yardımcısı Metin Çoraklık; “dört mahalleden geçerek Nilüfer Çayı’na akan Ayvalı deresinin içler acısı hali hepimizi derinden üzmektedir” dedi.

Çoraklık,  tüm dünyayı etkisi altına alan ve hepimizi olumsuz etkileyen koronavirüs salgınına atıfta bulunarak “Salgın nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, hastalara acil şifalar diliyor, bu vesileyle aylardır büyük bir sabır ve gayretle çalışmalarına devam eden sağlık çalışanlarımıza bir kez daha teşekkür ediyoruz” dedi.

AYVALI DERESİ CAZİBE MERKEZİNE DÖNÜŞTÜRÜLMELİ

Çoraklık; “Nilüfer ilçemizde başta Yüzüncüyıl ve 29 Ekim Mahallerimizi yakından ilgilendiren ve 4 mahalleden geçerek Nilüfer Çayı’na akan Ayvalı deresinin içler acısı hali hepimizi derinden üzmektedir. Dünyanın birçok yerinde böylesi güzide dereler ıslah edilip, turizme açık bir cazibe merkezi haline getirilip gelir elde edilebilirken, Bursa’mızın en güzel ilçelerinde Nilüfer’deki Ayvalı Deresinin âtıl bırakılmasını anlamak mümkün değildir.

ALİNUR AKTAŞ ISLAH SÖZÜ VERMİŞTİ

2019 yılında Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Sn. Alinur Aktaş’ın yetkililerle birlikte Ayvalı Deresinde yaptığı incelemeler neticesinde Muhtarlara ve mahalle sakinlerine ıslah çalışmalarının başlanacağı sözünü vermiş olmasına rağmen, herhangi bir gelişme maalesef olmamıştır. Soruyoruz? Sn. Alinur Aktaş verdiği sözleri unuttu mu? Muhtarlarımızın ve mahalle sakinlerimizin, yıllardır yaz aylarının gelmesiyle derede oluşan pis koku, sivrisinek ve haşerelerden şikâyetçi olmasına, dilekçelerini Büyükşehir Belediyesi’ne iletmelerine rağmen göstermelik birkaç çalışmadan öteye geçilmemiş, dere ve mahalle sakinleri âdeta kaderine terk edilmiştir.

AYVALI DERESİNDE ÖEDEKLERE VE KAPLUMBAĞLARA YAŞAMA HAKKI VERİLMELİ

Ayvalı Dere mevcut haliyle artık sadece insanlara değil, kuşların, ördeklerin, kaplumbağaların, diğer hayvanların da yaşamasına imkân vermeyecek bir hale gelmiştir. Bugün dünyada pandemi nedeniyle temizliğin öneminin bir kez daha anlaşıldığı bu dönemde Türkiye’nin en borçlu belediyeleri arasında yer alan ve buna rağmen yakın bir zamanda Rize Belediyesi’ne 427 bin TL hibe eden, yine bir yarışma programı için 600 bin TL ödeyen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin bütçe yetersizliğini bahane ederek Ayvalı Deresinin ıslahını geciktirmesini kabul etmiyoruz.

BURSAMIZDA YEŞİL ALANA HASRET KALIYORUZ

Zira 2018-2020 yılları arasında sadece ikrâm, reklâm ve ağırlama hizmetleri için 80,9 milyon TL harcanmışken, gereksiz harcamalar ve israflarla Belediye borçlanırken sadece Nilüfer için değil, yeşiline hasret kaldığımız Bursamız için bir fırsat olduğuna inandığımız Ayvalı Deresinin ıslahının geciktirilmesi kabul edilemez. Ayvalı Deresinin bugünkü kötü görüntüsünden kurtarılıp modern ve kültürel dokuya uygun çevre düzenlemesiyle, sosyal alanlarıyla çocukların, gençlerin, yaşlıların tüm insanımızın huzurla gezip dolaşabileceği, temiz suyunda balıkların, yeşilbaşlı ördeklerin, kuşların yaşayabilecekleri bir ortamın hazırlanması Bursamızın tekrar özlem duyduğumuz yeşil görüntüsüne kavuşması adına büyük bir fırsattır. Biz Saadet Partisi Nilüfer İlçe Başkanlığı olarak halkımızın taleplerinin bir an önce yerine getirilmesinin ve verilen sözlerin tutulmasının takipçisi olacağımızı bir kez daha ifade ediyoruz” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ