Zirvede Haber

Günlük Kazancı ile Evine Ekmek Götürmeye Çalışan Hemşehrilerimiz Şovunuzu Hak Ediyor mu!

Günlük Kazancı ile Evine Ekmek Götürmeye Çalışan Hemşehrilerimiz Şovunuzu Hak Ediyor mu!
“Bursa Büyükşehir Belediye Meclisinin 17.12.2020 tarihli oturumunda su faturalarını ucuzlatmak için atıksu bedelinin de katı atık bedeli gibi alınmamasını ve pandemi nedeniyle su fiyatlarında %50 indirim yapılmasını teklif etmiştik.” CHP Osmangazi ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; ‘Büyükşehir’in su açmazını’ sosyal medyasına taşıdı.
Meclis Üyesi Ercan Korkmaz; “BUSKİ’nin 2020 yılı sayaçlı su geliri KDV hariç 669 milyon iken atık su geliri 143.500 TL’dir. 2021 yılı sayaçlı su geliri 742 milyon iken atık su geliri 222 milyondur. Neredeyse su gelirinin 1/3’ü kadar tek seferlik yatırıma bağlı atık su geliri var.
Kirleten ödermiş! Bunun yanında su indirimine yönelik önergemiz komisyonda görüşüldü ve Ak Parti oylarıyla reddedildi. Komisyon raporuna İYİ Parti Grup sözcüsü ve komisyon üyesi Mehmet Temirtaş ve MHP Grup sözcüsü ve komisyon üyesi Mustafa Kargılı tarafından en azından %10 indirim yapılması gerektiğini ve meclisteki görüşmede yeniden komisyona çekilmesini istediler.
Meclisteki görüşmede söz alarak sayın başkanın müjdeleri ve bazı esnaf gruplarına yönelik indirimlerinin BURSA’nın asli unsuru olan tüm halka uygulanması gerektiğini, bu yöndeki ortak bir görüşün oluşması için raporun komisyona çekilmesini ve yeniden değerlendirilmesi gerektiğini söyledim.
Sayın başkan Alinur Aktaş bana hitaben Ercan bey sizin için %10 indirim olması çok önemli mi diye sordu?
Kendim için böyle bir talebim olamayacağını talebin Bursa halkının tamamı, dağ yöresi, büyükşehir yasası nedeniyle mağdur köyler için olduğunu belirttim ve kendisi bana;
“SU İNDİRİMİ KENDİSİ İÇİN ÖNEMLİ OLANLARA İLGİLİ GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIKLARINI VE BİRAZ SONRA SUNACAKLARI ÖNERGEYE EVET DİYECEĞİMİZİ” belirtti.
Arkasından her zamanki edasıyla akşamdan sabaha önerge sunduğumuzu belirtip kurum yönetiyoruz dedi.
Önerge ile pandemi nedeniyle işyerleri kapalı esnafın ikametgahları için belirli bir süre %50 indirim kabul edildi.
Peki günlük 39 liraya mahkum olan işçiler, emekliler, işyerleri kapalı işçiler, kırsaldaki vatandaşlarımız ne olacak?
Kimmiş akşamdan sabaha düşünen?
Biz işçiden,emekçiden, dar gelirliden, köylüden, kırsaldan , emekliden yanayız kurum yöneten ise indirim senin için önemli mi diye dar bir bakış açısından yana.
Takdir siz halkımızın…” ifadelerini kullandı.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ