Zirvede Haber

MEB anaokullarını açarak yeni bir skandala imza attı

MEB anaokullarını açarak yeni bir skandala imza attı

Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’ndan sonra Milli Eğitim Bakanlığı ana sınıflar hariç, tam gün hizmet veren resmi ve özel tüm anaokulları, covid-19 tedbirleri kapsamında belirlenen koşulları yerine getirmek kaydıyla yarından itibaren yüz yüze eğitime geçecektir diye açıklama yaptı. 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın okul öncesi eğitim kurumlarını açma kararını Eğitim İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy Bursa Muhalif’e değerlendirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nın yine bir skandala imza attığını söyleyen Yeliz Toy, “19 Kasım 2020 tarihinde tüm okullarda yüz yüze eğitime ara verilmişken hemen bir gün sonra 20 Kasım’da  okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime geçildiğini açıkladı. 27 Kasım’da ise yeni bir karar alarak okul öncesi kurumların valilik kararı ile kapatılmasına karar verildi. 14 Aralık’ta tam gün eğitim yapan okul öncesi kurumların yüz yüze eğitime başlaması kararı ile son skandal mantıksız bir karara imza attı. Aslında covid-19 etkilerinin azaltılması ve halk sağlığını koruması kapsamında tedbirlerin Sağlık Bakanlığı ve Bilim Kurulu tavsiyeleri doğrultusunda Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı’nda yeniden değerlendirildi. Bu değerlendirme sonucunda ana sınıfları hariç kamuya ait okul öncesi eğitim kurumlarında yüz yüze eğitime başlanabileceği açıklandı.” dedi.

Vaka sayılarının ve ölümlerin her geçen gün arttığı bu dönemde ana sınıflarının açılmasının sorumsuzluk olduğunu vurgulayan Toy, “Bilim insanları 14 gün kapanma bile yetmez, 28 gün tam kapanma olmalı derken, gece yarısı Twitter mesajı ile tam gün eğitim yapan ana okullarının yüz yüze eğitime geçme kararı tam bir iş bilmezlik olarak değerlendiriyoruz. Hükümetin her şey yolunda imajı ve sermayenin dayatması olarak görüyoruz. Ekonomiyi doğru yönetemediği ve yıllardır dünyanın en ağır vergi sistemini uygulamasına rağmen devletin kaynaklarını tüketen yurttaşlarına küresel bir salgın döneminde bile dahil sahip çıkamayan, anne veya babadan birine ücretsiz izin vererek tedbir alarak halk sağlığını koruyamayan ve insanların canı pahasına sermayeye hizmet etme zorunluluğunda bırakan üstüne sadece sırf çocuklar bakılsın diye okul öncesi ile skandal kararlar alan MEB’in süreci yönetemediğinin itirafıdır.” dedi.

MEB’in aldığı karardan bir önce dönülmesi gerektiğini dile getiren Yeliz Toy, Öğretmen ve öğrencilerin sağlığının tehlikeye atılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ