Zirvede Haber

Timsah’ın Elektriği Kesildi! Bursa Siyaseti’nden Büyük Tepki!

Timsah’ın Elektriği Kesildi! Bursa Siyaseti’nden Büyük Tepki!

Bursaspor Kulübü’nün biriken toplam 3 milyon 49 bin 994 lira elektrik borcu yüzünden stadyumda elektrikler kesildi.Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun elektriklerinin kesilmesiyle ilgili olarak Bursaspor Başkanı Erkan Kamat, “Eski başkan ve yönetimlerin hatalarını temizlemeye çalışıyoruz. Nihat Özdemir ile görüştüm. Konu nihayete kavuşacak” dedi.

TFF 1. Lig ekiplerinden Bursaspor’da elektrik krizi yaşanıyor. Ödenmeyen borçlar sebebiyle, Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu’nun elektrikleri kesildi. Yaklaşık 2 yıldır faturalarını ödemeyen Bursaspor Kulübü’nün, Limak Uludağ Elektrik Perakende Satış Anonim Şirketi’ne borcu 3 milyon TL’yi aşınca, bugün itibariyle elektrikleri kesildi. Konuyla ilgili olarak Bursaspor Kulübü Başkanı Erkan Kamat, açıklamalarda bulundu.

Başkan Kamat şunları söyledi: “2 senedir borçlar ödenmemiş. Limak bizi uzun süre tolere etmiş. Biz göreve geldiğimizden beri canla başla çalışıyoruz. Eski başkan ve yönetimlerin hatalarını temizlemeye çalışıyoruz. Gerçekten yazık. Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı, aynı zamanda TFF Başkanımız Nihat Özdemir Bey’le görüştüm. Konu nihayete kavuşacak ancak oluşan bu durum gerçekten can sıkıcı. Biz elimizden geleni kulübümüz için yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz.” dedi.

Bursa ve Bursaspor Sahipsiz Değildir!

Elektriklerin kesilmesi Bursa siyasetini de hareketlendirdi. Konuyla ilgili siyasi partilerin il başkanları sert açıklamalarda bulundu. CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca; “Bursa’nın gözde kulübünün içine düştüğü buhrandan kurtulamadığının göstergesidir elektrik faturalarını ödeyemeyişi. Pandemi şartları altında ezilen Bursalıların yüzüne bir kez daha çarptı tüm gerçekliği ile Bursaspor’un şuandaki durumu. Taraflar arasında görüşmelerin olumlu sonuçlanmasını temenni ediyoruz.” dedi.

İYİ Parti Bursa İl Başkanı Selçuk Türkoğlu; “Pandemi sürecinde Bursa’da 250 Bin’e yakın abonenin elektriğini kesen elektrik şirketi. Bugün de Bursa Büyükşehir Stadının (Timsah Arena) elektriklerini kesti. Yerelde ve genelde AK PARTİ…. Vatandaşı perişan ediyorsunuz, kurumları mağdur ediyorsunuz, kabul edin yönetemiyorsunuz. Bursa sahipsiz değildir. Yapmayın dediğimiz halde yaklaşık 750 milyon harcayarak hala kafası ve yüzde 20 imalatı eksik stadı dere yatağı kondurdunuz, üstüne elektriksiz bıraktınız! Büyükşehir Belediye’miz varsın binlerce lirasını kendine yakın gazetelere televizyon programlarına akıtsın. Bursa bu utancı da temizler! O vakit siz nereye saklanacaksınız!” dedi.
Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Şehrin en değerli markası olan Bursaspor’un tesislerinin elektriğinin kesildiğini büyük bir üzüntü ile öğrendik. Şehri yönettiğini zannedenlere tek sözüm, bu utanç tablosunu ortadan kaldırın! İmkan sizin elinizde.” dedi.
Gelecek Parti Bursa İl Başkanı Alparslan Yıldız; “Şehrimizin tek takımı olan Bursaspor’umuzun son çırpınışlarına sessiz kalanlara Osmanlı Tokadı gibi inmiştir bu hadise. Süper Lig’de başlayan feryadını duymayanlar Bursasporlu olamaz.” dedi.
Saadet Partisi Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Var olmaya çalışan Bursaspor’umuza yapılan bu işlem bir gerçeği de ortaya koyuyor. Maddi problemleri ile mücadele eden Bursaspor’a indirilen bu darbe hoş olmadı.” dedi.
Büyük Birlik Partisi Bursa İl Başkanı Salih Uçak; “Devlet özelleştirme yaparken kamu yada yarı kamu kurumlarını düşünerek hassas davranmalıydı. Bursaspor’un uzun zamandır ödenemeyen faturaları için başlatılan bu işlem bu ağır pandemi şartları altında Bursa’nın futbol kültürünü her şartta ayakta tutmaya çalışan takımı için sıkıntı yaratır.” dedi.
DSP Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı; “Şehrin markası olan Bursaspor’a emrivaki olarak yapılan bu işlemi doğru bulmuyoruz. Bir üst lig için varını yoğunu ortaya koyan Bursaspor için yapılan bu işlem demorize yaratır. Tarafların biran önce anlaşmasını diliyorum.” dedi.
DEVA Partisi Bursa İl Başkanı Serkan Özgör; “Bursaspor şehrin vazgeçilmez değeridir. Elektrik borcu için şehrin dinamikleri harekete geçmelidir. Bir üst lig için sahada varını yoğunu harcayan futbolcu kardeşlerimiz yalnız bırakılmamalı.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ