Zirvede Haber

Akşener’den ekonomi tepkisi!

Akşener’den ekonomi tepkisi!

Partisinin grup toplantısında konuşan İYİ Parti lideri Akşener, Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı ‘Yeni Ekonomi Programı’nı, “Damat bakan pembe tablolarla millete yeni masallar anlattı” ifadesiyle eleştirdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin TBMM’deki grup toplantısında konuştu.

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak’ın açıkladığı Yeni Ekonomi Programı’na ilişkin eleştirilerde bulunan Akşener, “Damat bu sefer kayınpederinin 2023 hedeflerini bile boşa çıkarmayı başarmış. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce aday dururken, hazineyi damadına emanet edersen olacağı bu. Türk ekonomisi, damadının mıncıklayacağı oyun hamuru değil. Türkiye Cumhuriyeti de sizin deneme tahtanız değil” diye konuştu.

Akşener’in konuşmasından satır başları:

* Azerbaycan’da kardeşlerimizin yanında olmak için Azerbaycan elçiliğine müracaat ettik. Milletvekillerinden bir gurubun desteğimizi göstermesi amaçlı talepte bulunduk. Bunu bizzat ben takip edeceğim.

Bu arada sayın Aliyev’in çok meşgul olduğunu düşünerek 2. Başkan sayın Aliyeva’yı aradım ama Azerbaycan’da internetin çökmesi nedeniyle birinci yardımcısıyla görüştüm.”

“TÜRK MİLLİYETÇİLERİ SARAYIN BAHÇESİNE DİKİLECEK LALE DEĞİLDİR”

“Biliyorsunuz son günlerde suni bir gündemin fitili ateşledi. Sayın Bahçeli Anaysa Mahkemesi’nin yapısının değişmesini istedi, Sayın Erdoğan, Meclis açılışında gelebilecek bir öneriye açık olacaklarını söyledi.

Anayasa Mahkemesi, vatandaşın uğradığı hak gaspının vurduğu duvardır. Anayasa Mahkemesi bizim de onaylamadığımız birçok karar aldı. Ama hukuk devletinin gereği kararlara uyduk. Anayasa bir toplumsal sözleşmedir.

Anayasa Mahkemesi’de bu sözleşmeyi denetleyen bir kurumdur. Anayasa Mahkemesi’nin böyle tehditkar bir şekilde tartışmaya açılması hukuk devletine büyük darbedir. Yargı bağımsızlığı, medya özgürlüğü yok edildi. Bu sebeple adalete güven kalmadı.

Türkiye’nin tez zamanda kuvvetler ayrılığına dayalı bir sisteme ihtiyaç var. İktidarın küçük ortağı partili Anayasa Mahkemesi’ne nasıl dönüşür bunu derdinde. Beyefendiyi doların artması, işsizliğin artması gençlerin işsiz kalması rahatsız etmiyor. Çünkü birkaç tane karar iktidarın görüşlerinde tersmiş de ondan.

Vatandaş sizden işsizliğe, hayat pahalılığına çözüm bekliyor. Partili Cumhurbaşkanlığını getiren sizi yasayı yazan siz, şikayet eden yine siz. Hukuka uymak sizi bu kadar mı rahatsız ediyor. Türk milliyetçileri sarayın bahçesine dikilecek lale değildir.

“DAMAT BEN ORAYA BAKMIYORUM DİYOR”

* Cumhurbaşkanlığı sisteminin ne kadar felaket olduğunu itiraf eden bir program oldu. Damat bakan sadece 875 milyon dolar milli gelir diyor. Hem de dolardaki artışı umursamadığı halde diyor.

* İktidar 500 milyar dolar ihracat sözü verdi, yeni ekonomi programı bunun yarısı diyor. Sayın Erdoğan, OECD’de pandemiden en çok etkilenen 3. Ülke olduk diyor ama OECD ülkeleri arasında para birimi dolar karşısında en çok değer kaybeden Türk Lirası oldu.

* Türk Lirası dünya liginde iflas eden Arjantin ile iç savaşla boğuşan Suriye ile yarışıyor. Kendine gel sayın Erdoğan. Bu işi layıkıyla yapacak yüzlerce adam dururken, sen gidip hazineyi damadına emanet ettin.

* Türk Lirası değerliyle Türk milletinin alım gücü artar. Ama biz damat bakanı eleştiriyoruz diye bize kızıyorlar. Sadece damat olduğu için gelmiş geçmiş en kötü ekonomi yönetimini yaptığı için, birbiri ardına hata yaptığı için kızıyoruz. Bu yetkiyi de evine ekmek götüremeyen emekliden, geleceği gasp edilen milletimizden alıyoruz.

* Damat bakan 2020’de doları 6,90 lira 2021’de 7,68 ön görmüş. Arkadaşlar, dolar daha dün 7,76 liraydı. Bu aymazlık yetmezmiş gibi gazeteciler doları sorunca ben oraya bakmıyorum diyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ