Zirvede Haber

Bursa’da öğretmenler ve veliler endişeli!

Bursa’da öğretmenler ve veliler endişeli!

Okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze gerçekleşecek eğitime sayılı günler kala Eğitim-Sen Bursa Şubesi tarafından Kent Meydan’ında yapılan basın açıklamasında duyulan endişeler ve çözüm önerileri dillendirildi.

2020-2021 eğitim öğretim yılının pandemi gölgesinde, kademeli olarak başlatılması planlanıyor. 2020-2021 eğitim öğretim yılında okul öncesi ve birinci sınıf öğrencileri için yüz yüze gerçekleşecek eğitim, seyreltilmiş olarak 21 Eylül tarihinde başlayacak.

Eğitim yılı öncesi Eğitim-Sen Bursa Şubesi üyeleri Kent Meydanı’nda yaptıkları basın açıklamasıyla endişelerini dile getirdi. Eğitim-Sen Bursa Şubesi Başkanı Derviş Erdem, okulların açılmasına sayılı günler kala hangi somut önlemlerin alındığının belli olmadığını söyledi.

Özel okullar ile devlet okulları arasındaki farklı uygulamalara da dikkat çeken Erdem, ” Türkiye’de okulları açmayı planlarken, özel okul ve devlet okulları için farklı uygulamaların gündeme gelmesi, okullar ve öğrenciler arasındaki eşitsizliği daha da derinleştirecektir.” dedi.

Erdem, açıklamasında şunları söyledi;

“MEB’in bugüne kadar öğrenci ve velilerin endişelerini giderecek, güven verici açıklamalar yapmaktan kaçınması, endişe ve kafa karışıklığını daha arttırmıştır. MEB, okulların salgına karşı her türlü ihtiyacını karşılayarak, okulları her açıdan sağlıklı ve güvenli hale getirecek önlemleri maalesef almamıştır. MEB, okulların eğitim öğretime hazır hale getirilmesi konusunda sorumluluk almaktan ısrarla kaçınırken, bütün sorumluluğu eğitim emekçilerinin, öğrencilerin ve velilerin üstüne yıkmak istemesini kabul etmediğimizi kamuoyu ile paylaşmak isteriz. Bazı özel okullarda 8. ve 12. sınıflarda yüz yüze eğitime başlamıştır. Özel okullar yüz yüze eğitime geçerken, MEB’in gerekli hazırlıkları yaparak bunu başaramamasını kabul etmek mümkün değildir.

“ÖĞRENCİLERİN EĞİTİM VE YAŞAM HAKKI BİR BÜTÜNDÜR”

İktidar ve MEB salgın karşısında sürekli hazır olduklarını, gerekli önlemleri aldıklarını iddia ederken, okulların açılmasına sayılı günler kala hangi somut önlemlerin alındığı belli değildir. Bu süreçte Eğitim Sen olarak önerilerimizi sizlerle paylaşmak istiyoruz. Öğrencilerin eğitim ve yaşam hakkı bir bütündür. Öğrencilerin, eğitim ve bilim emekçilerinin sağlığını, yaşamını güvenceye almadan eğitim hakkının güvenceye alınması mümkün değildir. Öğrencilerin okula gelip giderken kullandıkları ulaşım araçları önemli oranda sağlık riski oluşturmaktadır. Bu riski ortadan kaldırmak için öğrencilerimiz ve bütün eğitim emekçileri için ücretsiz servis olanağı sağlanmalıdır. Okullar açılmadan önce fiziksel mesafe ve hijyen planlaması yapılmalıdır. Devlet okullarında bir sınıfta en fazla 12 öğrenci olacak şekilde düzenleme yapılmalıdır. Taşımalı eğitime son verilerek, köy okulları yeniden eğitime açılmalıdır. Atıl kamu binaları ve öğrencilerimiz tarafından tercih edilmediğinden boş olan okullar, düzenleme yapılarak buralardan derslikler oluşturulmalıdır. Okulların çoğunda temizlik ve hijyen sorunu yaşanmaktadır. Okulların yüz yüze eğitime açılmasına, bilim insanlarının önerileri doğrultusunda karar verilmeli, bu durumunda eğitim emekçilerine ve öğrencilere ücretsiz test ve aşı yapılmadır.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ