Zirvede Haber

İZNİK’TE HAREKETLİLİK HAFTASI FARKINDALIĞI

İZNİK’TE HAREKETLİLİK HAFTASI FARKINDALIĞI

Her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanan Avrupa Hareketlilik Haftası İznik’te ilk etkinlikle başladı.

Kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir tedbirler almaya ve desteklemeye teşvik eden, çevre ve doğanın korunmasını hedefleyen Avrupa Hareketlilik Haftası her yıl 16-22 Eylül tarihleri arasında dünyanın her yerinde kutlanıyor.Avrupa Komisyonu girişimi olan Avrupa Hareketlilik Haftası İznik’te ilk etkinlikle başladı. Haftanın bu yıl ki teması “Herkes için Sıfır Emisyonlu Hareketlilik”.

İznik Belediyesi İzzet Peşte Su Sporları Kamp ve Eğitim Merkezi’nde gerçekleşen etkinliğe İznik Kaymakamı Recai Karal ve İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta da katıldı. Etkinliğin ilk gününde İznik Spor Kürek Takımı sporcuları yaptıkları örnek çalışma ile İznik Sahili’nin temizliğine dikkat çektiler. Bu yıl dünya genelinde etkinlik yapan 520 belediye ile Türkiye liderliğe oturdu.

İznik Belediyesi tarafından hazırlanan Avrupa Hareketlilik Haftasında 17 Eylül Perşembe Günü “Hareketliliğe Kürek Çek” etkinliği, 18 Eylül Cuma günü Engelsiz Yaşam Merkezi ile Geri Dönüşüm Etkinliği, 19 Eylül Cumartesi günü “Yaşamak İçin Pedalla” etkinliği, 20 Eylül Pazar günü Doğa Yürüyüşü etkinliği, 21 Eylül Pazartesi günü “Harekete Geç” konulu instagram etkinliği, 22 Eylül Salı günü “Otomobilsiz Kent” etkinliği gerçekleştirilecek.

VİDEO İNDİR: https://we.tl/t-Hk0JdnvnzI

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ