Zirvede Haber

eTwinning Projesi İle Çocuklar Hayallerini Resime Çevirdi

eTwinning Projesi İle Çocuklar Hayallerini Resime Çevirdi

eTwinning projesi kapsamında oluşturulan çocuk ve sanat atölyesi eğitimlerine başladı.

Azerbaycan ve Türkiye ortaklığında oluşturulan çocuk ve sanat atölyesi projeye Azerbaycan’dan 1 Bursa’dan 8, Mersin ve Erzurum’dan 1’er öğretmenin katılımıyla dört ayda tamamlandı.

Gerçekleştirilen proje kapsamında kurulan 6 atölyede 80 öğrenci resim eğitimi alırken, öğrencilerin proje süresince hazırladıkları eserler Bursa Nilüfer CarrefourSA Avm Sergi alanında sergilenmeye başladı.

Serginin açılışına katılan Yıldırım İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Sevinç, “ Resim çocukların hayallerini gerçeğe aktaran onların gelişimine katkı sunan en önemli etkenlerden birisi. Bugünde burada 80 öğrencimiz tarafından hazırlanan birbirinden güzel resimlerden oluşan sergimizin açılışını gerçekleştiriyoruz. Öğrencilerimizin yaratıcılığına katkıda bulunan böyle önemli projelerin artarak devam etmesi en büyük temennimiz” dedi.

 Projenin final ürünü olarak tüm ortakların katılımı ile ÇSA takımının tarihi buluşması “Bir Kardeşlik Hikâyesi” isimli hikâye kitabı yazıldı.

Resim sanatı çocuklar üzerinde sağ ve sol beynin çalışmasında, konsantrasyon gücü ve özgüvenin artması gibi birçok olumlu etki gösterdiğini belirten proje danışman öğretmenleri bu amaçla geliştirilen projede çocuklar için temel resim tekniklerini vererek, nasıl resim yapılır, kompozisyon nasıl oluşturulur, renklerin gücünü kâğıda nasıl yansıtabiliriz gibi soruların cevabını bularak kendilerini geliştirmelerine imkân tanımaktadır. Yaptıkları resimleri web2 araçları ile desteklemeyi, geliştirmeyi deneyimlediklerini belirtiler.

Birbirinden renkli 80 eserin yer aldığı sergi 1 Haziran – 5 Haziran arasında Bursa Nilüfer CarrefourSA Avm Sergi alanında sergilenecek.

Proje Kurucu Okullar ; Bursa Yıldırım Naz Özdilek İlkokulu – Emel Çetin Dilek ve Azerbaycan Haciqabul,Qizilburun Kend Mektebi- Samira İsmayilova

Proje Ortağı okullar ;

Bursa Yıldırım Naz Özdilek İlkokulu – Deniz Dilek

Bursa Osmangazi Hatice Salih Kut İlkokulu- Ayşe Hilal Destire

Bursa Osmangazi Yunuseli Anaokulu – Nagihan Keresteci

Bursa Osmangazi BTSO Bilim ve Sanat Merkezi- Nazife Dikmen

Bursa Osmangazi Bilim ve Sanat Merkezi- Gürhan Dikmen

Bursa Nilüfer Halil İnalcık Bilim ve Sanat merkezi- Akif Seven

Bursa İnegöl Ticaret ve Sanayi Odası İlkokulu- Öznur Başıbüyük

Erzurum Kocatepe İlkokulu- Ebru Kanar Türkeş

Mersin Çağdaşkent Şehit Erol Özkul İlkokulu- Ahmet Cihat Solgun

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ