Zirvede Haber

Görkem Uludüz’ün “Kadına Şiddete Hayır” kampanyası spor, sanat ve cemiyet dünyasını bir araya getirdi

Görkem Uludüz’ün “Kadına Şiddete Hayır” kampanyası spor, sanat ve cemiyet dünyasını bir araya getirdi

Yapımcı Görkem Uludüz tarafından, kadına yönelik şiddet olaylarına dikkat çekmek ve bu olayların önüne geçmek için geliştirilen projelere ünlülerden destek geldi. Hasan Kabze, Ahmet Dursun, İbrahim Yattara ve Tuncay Şanlı gibi eski futbolcuların yanısıra Nefise Karatay, Şebnem Schaefer, Ebru Gürsoy, Seda Akkul, Elif Gönlüm ve Asena Dursun gibi ünlü isimler de kampanyaya destek verdi. Sosyal medya üzerinden devam eden ’81 ilimizden 81 kadın’ adlı kampanyaya ise farklı illerden katılım devam ediyor.

Yeni girişimleri ile ilgili bilgi veren Görkem Uludüz, “Yapımcılığın yanı sıra sosyolog olarak da akademik çalışmalarımda, toplumda kadının yeri konusuna yoğunlaşmıştım. Ne yazık ki ülkemizde kadına yönelik şiddet bitmiyor, aksine giderek artıyor. Ardı arkası kesilmeyen şiddet haberleri, kaybedilen canlar ve son bulmayan eziyetlerin topluma rol model olan kişilerin davranışlarıyla değiştirilebileceğini düşünüyorum. Futbol ve futbolcular, Türkiye’de toplumun büyük bir bölümünün takip ediliyor. Biz de futbola farklı bir bakış açısı katarak eğlenceyi ön plana çıkardığımız etkinliklerimizi şimdi de toplumsal fayda sağlayacak şekilde geliştiriyoruz. Kadına şiddete karşı futbolun birleştirici gücünden faydalanacağız.” dedi.

“81 ilimizden destek mesajları topluyoruz”

Görkem Uludüz, ‘Kadına Şiddete Hayır’ temalı kadın ve erkeklerin birlikte mücadele verdiği ayak tenisi turnuvasının büyük ilgi gördüğünü belirterek, “Sosyal medya üzerinden 81 ilimizden destek mesajları topluyoruz. Önümüzdeki dönemde büyük süprizlerle yeniden ulusal TV kanallarında olacağız” şeklinde konuştu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ