Zirvede Haber

Kanal İstanbul’a Yüzde 65 Onay

Kanal İstanbul’a Yüzde 65 Onay
KULİS | AK Parti “Kanal İstanbul” için referandum önerisine kapıları kapattı: “Olumlu bulanların oranı yüzde 65-70”
 
AK Parti, Kanal İstanbul için “referanduma gidilsin” önerisine kapıları kapattı. AK Parti’ye göre 2011 seçimlerinden bu yana 9 seçimdir Kanal İstanbul vatandaşa anlatılıyor. AK Parti’ye göre Kanal İstanbul’a olumlu bakanların oranı yüzde 65-70. Kanal İstanbul konusunda referandum önerisi yeni bir tartışma başlattı.
 
“9 SEÇİMDİR KANAL İSTANBUL’U KONUŞUYORUZ”
 
Tarafsız Haber Ajansı’nın edindiği bilgiye göre AK Parti referandum önerisine sıcak bakmıyor ve Kanal İstanbul konusunda şu yorumlar yapılıyor:
 
“9 seçimdir 2011 seçimleri dahil Cumhurbaşkanımız her seçimde referandum dahil Kanal İstanbul’u meydanlarda konuştu. 9 seçimdir biz bunu anlatıyoruz. Genel Kurul hazırlıklarımızı yaptık. Genel Kurul’da bunları tek tek hangi seçimde Cumhurbaşkanımız meydanda hangi konuşma bağlamında Kanal İstanbul’u anlattı, bizde bilgileri var.”
 
“O İTİRAZLARIN DA HALK NEZDİNDE KARŞILIĞI YOK”
 
“Hangisini soracağız, kaç tanesini soracağız. Bugüne kadar Osmangazi, Marmaray, Avrasya Tüneli, 3. Köprü, 3. Havalimanı, mega projelerin hepsi önce itirazla karşılaşmış, neticede vatandaşımız karşısında çok büyük teveccüh görmüştür. O itirazların da halk nezdinde karşılığı yok” yorumu yapılıyor.
 
AK Parti kulislerinde CHP’den yükselen itirazlara ilişkin, “Marmaray’a hayır dediler, metrobüse de itirazları çok oldu CHP’nin” değerlendirmesi yapılıyor.
 
“MESELE KÜLLİYEN BU PROJENİN MANTIKLI BİLE OLSA KARŞISINDA DURMAK”
 
AK Partili bir yetkili, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun Kanal İstanbul’a ilişkin referandum konusundaki açıklamalarına dikkat çekerek, “Geçenlerde İmamoğlu’na sordular, referandumda ‘evet çıkarsa ne diyeceksiniz’ yargı yoluna giderim dedi. Demek ki mesele çevre, bilimsel çalışmalar, halk oylaması değil, külliyen bu projenin mantıklı bile olsa karşısında durmak, meselenin özü bu” değerlendirmesini yaptı.
 
KANAL İSTANBUL ANKETİ
 
Kanal İstanbul konusunda yapılan anketlere dikkat çeken AK Partili yetkili, “Olumlu bulanların oranı yüzde 65-70” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ