Zirvede Haber

BAŞKAN USTA; İZNİK MÜZESİ TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ OLACAK

BAŞKAN USTA; İZNİK MÜZESİ TÜRK İSLAM ESERLERİ MÜZESİ OLACAK

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta Nilüfer Hatun İmareti (İznik Müzesi) Türk İslam Eserleri Müzesi olarak hizmet vereceğini, İznik Arkeoloji Müzesi için Yenişehir Kapı Mevkiinde inceleme ve değerlendirmelerde bulunulduğunu belirtti.

Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürü Gökhan Yazgı, Genel Müdür Yardımcısı İsmail Kahraman, AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, AK Parti İlçe Başkanı Halil İbrahim Gökbulut , UNESCO İznik Alan Başkanı Prof.Dr. Murat Taş, Bursa İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Damar, Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu Müdürü Erdal Çetindağ, Bursa Rölöve Anıtlar Bölge Müdürü Aylin Kırlangıç, İznik Müze Müdürü Ahmet Türkmenoğlu, ilgili kurum temsilcileri ve uzmanları ile birlikte Belediye Başkanlığı makamında İznik’te devam eden çalışmalarla ilgili olarak geniş çaplı bir inceleme ve değerlendirme toplantısı yapıldı.

Belediye Başkanımız Kağan Mehmet Usta yaptığı açıklamada, İznik’te yaklaşık 8 yıldır kapalı olan Nilüfer Hatun İznik Müzesi’nin Türk İslam Eserleri müzesi olarak hizmet vereceğini müjdeledi. Başkan Usta, Ramazan ayında müzenin bahçesinde iftar yemeği verilerek müzenin açılacağını ifade etti.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ