Zirvede Haber

GÜRSULU ÖĞRENCİLERE DOĞANIN DENGESİNİ KORUMA BİLİNCİ AŞILANIYOR

GÜRSULU ÖĞRENCİLERE DOĞANIN DENGESİNİ KORUMA BİLİNCİ AŞILANIYOR

Gürsu Belediyesi, gelecek nesillerin doğanın dengesini koruma bilinciyle yetişmesini sağlamak amacıyla öğrencilere yönelik eğitimler düzenliyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hayata geçirilen ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından himaye edilen “Sıfır Atık Projesi” kapsamında başlatılan çalışmalarla, Gürsulu öğrencilere doğanın korunması konusunda duyarlılık kazandırılıyor.

Öğrenciler, verilen eğitimlerde geri dönüşüm konusunda bilgilendiriliyor ve geri dönüşüm kutularının kullanımını uygulamalı olarak öğreniyor.

“Doğanın bizlere sunduğu zenginliklerin kıymetini bilen ve doğal dengenin korunması konusunda duyarlı nesiller yetişmesinde hepimizin sorumluluğu var” diyen Gürsu Belediye Başkanı Mustafa Işık, “Gürsumuz’un doğasını ve çevre sağlığını korumak amacıyla birçok projeyi hayata geçirdik. Doğal kaynakların korunması ve kaynakları daha verimli kullanmak, israfı önlemek ve atık miktarını azaltmak, atıkları geri kazanmak ve yarınlara temiz bir dünya bırakmak için çalışıyoruz. Bu bağlamda tüm okullarımızda öğrencilerimize atıkların ayrıştırılarak toplanması ve çevrenin korunması konularında bilinç kazandıran eğitimler veriyoruz. Bu bilinçle yetişen nesillerin dünyamızı daha güzelleştireceğine inanıyoruz. Doğamızı korumaya yönelik bu çalışmalarımız çeşitli etkinlik ve uygulamalarla devam edecek. Hemşehrilerimizden duyarlılıkla uygulamalarımıza destek vermelerini bekliyoruz” dedi.

Geri dönüştürülebilir atıklar, kağıt, karton, plastikler, piller, bitkisel atık yağlar, cam ve tekstil atığı toplanmasında ilçe halkında bilinç oluşturulmasını sağlamak amacıyla Gürsu Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen çalışmalar, evlere broşür ve poşet dağıtımı v.b. çeşitli etkinlik ve uygulamalarla devam etmekte.

 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ