Zirvede Haber

Makyajla Bakışlar Başka Güzel…

Makyajla Bakışlar Başka Güzel…

Modanın kurbanı olan kaşlar, geçirdiğimiz süre zarfı boyunca birçok şekle girdi. Bu durum kaşların kıl köklerini zayıflatarak dökülmesine, seyrekleşmesine ve şeklinin bozulmasına neden oldu. Ancak son yıllara damga vuran doğal kaşlar, kişilerin çok daha iyi ve genç görünmesini sağladı.

Düşük ve seyrekleşmiş kaşların kişinin yaşlı ve yorgun görünmesine neden olduğuna dikkat çeken Ergül Keskin ContureMakeupStudio’nun Kurucusu, Kontür Makyaj Eğitmeni Ergül Keskin, kaş kontürü hakkında önemli bilgiler veriyor.

Bakışlarınızı değiştirmeye hazır mısınız?

Yüzde bir çerçeve etkisi yaratan ve doğru konumlandırıldığında sadece bakışları değil aynı zamanda ifadeyi de karakterize eden kaşlar, güzelliğin matematiği olan altın oran için çok önemlidir. Simetrik olarak yüzü şekillendiren kaşlar, uygun formda oluşturduğunda göz şeklinde de optik bir illüzyon yaratır. Özellikle düşük göz kapağı şikayeti olanlar veya göz şeklinin daha çekik görünmesini isteyen kişiler için kolay ve pratik bir yol sunan kaş kontür ise kişinin beklentilerine göre kalıcı ve etkili sonuçlar yaratıyor.  Görsel olarak yukarı doğru konumlandırılan kaşlar, yorgun ve olduğundan daha yaşlı gösteren ifadeyi yeniden tanımlıyor ve canlı bir bakış kazandırıyor.

Doğru kaşlar, harika sonuçlar…

Doğal kaşlar her ne kadar harika sonuçlar yaratsa da küsen kıl kökleri yüzünden herkes dolgun kaşlara sahip olamayabiliyor. Bu aşamada devreye giren kaş kontür işlemi, mikropigmentasyon işlemiyle doğal kıl görünümü vererek dolgun, doğal ve hacimli kaşlara sahip olmayı sağlıyor. Üstelik sadece kaşları dolgun göstermekle kalmıyor aynı zamanda kişinin yüzüne en uygun kaşların tasarlanmasına olanak tanıyor. Doğru form seçimi de buaşamada önem kazanıyor.

Düşük kaşlar, yaşlı gösteriyor

Kişinin doğal kaş yapısı yüzüne uygun olmayabilir. Göz kapaklarını olduğundan daha düşük göstereceği gibi bakışların daha yorgun ve kişinin daha yaşlı algılanmasına sebep olabilir. Bu noktada profesyonel bir uzmana başvurmak ve yüzün parametrelerine uygun kaş formunu belirlemek gerekir. Eğer doğuştan düşük göz kapaklarınız varsa özellikle de gözleriniz küçükse ve bu durum sizi rahatsız ediyorsa yukarı doğru konumlandırılmış kaş tasarımı işinizi görecektir. Ayrıca yapılan kaşa doğal bir kavis vererek gözlerinizi daha büyük gösterebilirsiniz.

Kaş kontür ile badem göz efekti yaratabilirsiniz

Renk pigmentlerinin, kaş bölgesindeki derinin alt tabakasına işlenmesi ile yapılan kaş kontür işlemi, yüzde ve ifadede etkileyici değişiklikler meydana getiriyor. Dolayısıyla sadece kaş şeklini beğenmeyen kişilerin değil göz şeklinden de şikayet edenlerin sıklıkla başvurduğu bir yöntemdir. Ön çizim sonrasında kıl tekniği, pudralama tekniği ve 3D gibi tekniklerle uygulanan kaş kontür, profesyonel kişilerce yapıldığında göz şeklinin daha iyi ön plana çıkmasına yardımcı oluyor. Yaklaşık 1-2 yıl arasında kalıcılık sağlayan kaş kontürü, doğal kalınlıkta ve uzunlukta olduğunda kişinin gözlerinin daha çekik görünmesine yardımcı oluyor. Bu sayede kişi hem daha canlı ve genç duruyor hem de bakışları tazeleniyor.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ