Zirvede Haber

Köklere hayat veren sanatçı Nilüfer’de sergi açtı

Köklere hayat veren sanatçı Nilüfer’de sergi açtı

Resim ve ahşap yontu alanında özgün eserleriyle öne çıkan sanatçı Şeref Ruhi Aydın’ın resim ve heykel sergisi, Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde  sanatseverlerle buluştu.

Ağaç köklerine ve fonksiyonlarını yitiren ahşap objelere verdiği yeni formlarla eşsiz eserler ortaya koyan resim ve heykel sanatçısı Şeref Ruhi Aydın 11. kişisel sergisini Nilüfer Belediyesi Konak Kültürevi’nde açtı. Açılışa sanatçının dostları, sanatseverlerin yanı sıra Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de katıldı.

25 yıl resim öğretmenliği yapan,  50 yıldır da resim ve heykel sanatında özgün eserler ortaya koyan sanatçının soyut formlarla,  kadın ve doğa figürlerini bir arada kullandığı 70  resim çalışması ve 25 adet ahşap yontu eser, açılışa katılan  sanatseverlerin beğenisini kazandı.

Yıllarca Burç Pasajı’nda işlettiği hediyelik eşya, takı ve sanatsal değeri olan objelerin satıldığı “Kökler” isimli mağazası ile Bursalılar’ın hafızasında iz bırakan sanatçı,  büyük emeklerle ortaya koyduğu eserlerinin, yurt içinde olduğu kadar yurt dışında da ilgi görmesinden duyduğu mutluluğu da paylaştı. Eserlerinin beğenilmesinin kendisini çok mutlu ettiğini söyleyen Aydın, çalışmalarını artık sadece kendi atölyesinde sürdürdüğünü ifade etti.

Sergiyi ilgiyle gezen Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem de eserlere hayran kaldığını söyledi. Erdem,  “Ağaç kökleri gibi doğanın eşsiz formlarını yeniden yorumlayan ve soyut kavramları figüratif öğelerle tuvale kendi bakış açısıyla yansıtan Şeref Ruhi Aydın’ı , Bursa sanat dünyasına katkılarından dolayı tebrik ediyorum. Sanatseverleri, Bursa’da açılan en özel sergilerden birine daha ev sahipliği yapan Konak Kültürevi’ne davet ediyorum” dedi. Şeref Ruhi Aydın’ın resim ve heykel sergisi 26 Aralık 2019 tarihine  kadar izlenime açık olacak.    

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ