Zirvede Haber

Pakistanlı ressam eserlerini Nilüfer’de sergiledi

Pakistanlı ressam eserlerini Nilüfer’de sergiledi

Pakistanlı sanatçı Haleem Khan Bareach, deri üzerine yaptığı resimlerini Nilüfer Belediyesi Yeraltı Sanat Galerisi’nde sanatseverlerin izlenimine açtı. Figür ve soyut çalışmaların yer aldığı sergi ilk günden büyük ilgi gördü.

 Nilüfer Belediyesi, resim sanatının değerli isimlerinin eserlerini Bursalılarla buluşturmaya devam ediyor. Uludağ Üniversitesi’ndeki akademik çalışmaları için iki yıldır Bursa’da yaşayan Pakistanlı sanatçı Haleem Khan Bareach’in eserleri Nâzım Hikmet Kültürevi’ndeki Yeraltı Sanat Galerisi’nde izlenime açıldı.

Serginin açılışına Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, Nilüfer Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Nejla Aslan, sanatçı Haleem Khan Bareach ile çok sayıda sanatsever katıldı.

Serginin açılışını yapan Nilüfer Belediye Başkan Yardımcısı Zafer Yıldız, böylesine özel bir sergiye ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını söyledi. Zafer Yıldız, “Sanatsal etkinlikler, bu tür sergiler ufkumuzu açıyor. Nilüfer’in aydınlık yüzü 2020 yılında da devam edecek. Nilüfer farkını bundan sonraki süreçte de göreceksiniz. Sanat etkinliklerimizi halkın her kesimiyle buluşturacağız ve sanatçılarımızın eserleri bizlere yol gösterici olacak” dedi.

Haleem Khan Bareach da eserlerine ev sahipliği yapan Nilüfer Belediyesi’ne teşekkür etti.

Pakistanlı sanatçı Haleem Khan Bareach’in deri üzerine karışık teknikle yaptığı 43 eseri,  19 Ocak 2020 tarihine kadar Nâzım Hikmet Kültürevi’nde Yeraltı Sanat Galerisi’nde sanat tutkunlarının beğenisine sunulacak. 

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ