Zirvede Haber

Kan Ver, Can Ver…

Kan Ver, Can Ver…
Bursa’dan umutların kapısını aralayacak adım: ‘Kanımızda Hayat Var’ Kısa adı SAHDER olan Sarmaşık Hayatlar Kök Hücre ve İlik Nakli Dayanışma Derneği’nin tanıtımı, 22 Aralık 2019 Pazar günü saat 20.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle yapılacak. Kurucu Başkanı Ferit Gürsoy, “Amacımız kök hücre ve ilik nakli konusunda bilinç oluşturmak” dedi.
 
Türkiye’de özellikle kök hücre ve ilik nakli konusunda yaşanan sorunların çözümüne katkı sağlamak ve nakil bekleyen binlerce hastanın derdine derman olabilmek adına Bursa’dan küçük ama çok önemli bir adım atıldı.
 
Eğitimci-Yazar ve Sosyolog Ferit Gürsoy’un başkanlığında kurulan Bursa merkezli Sarmaşık Hayatlar Kök Hücre ve İlik Nakli Dayanışma Derneği (SAHDER) 22 Aralık 2019 Pazar günü saat 20.30’da Tayyare Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek törenle kamuoyuna tanıtılacak.
 
“Kanımızda Hayat Var” sloganıyla yola çıkan SAHDER ile yüzde 90’ı çocuk binlerce hastanın umudu olmak istediklerini belirten derneğin kurucu başkanı Ferit Gürsoy, şunları söyledi:
 
“Hastalar, hasta yakınları gibi bu amaçla faaliyet gösteren tüm kurum ve bu kurumlarda çalışan görevlilerle birlikte kök hücre ve ilik nakli konusunda bir bilinç oluşturmak ve bu yöndeki gönüllü bağışçı sayısını artırmak istiyoruz. Çünkü toplum olarak bir sarmaşık misali birlikte yaşıyoruz ve birbirimize o kadar çok ihtiyacımız var ki. Nitekim Türkiye’de ilik nakli konusunda çok fazla sorun var. Doktor, hemşire, yatak kapasitesi ve fiziki şartlarda büyük eksiklikler bulunuyor.
 
YETERSİZ DÖNÖR SAYISI
 
Dönör sayısı gelişmiş ülkelerin çok altında. Ölümcül kan ve bağışıklık sistemi hastalığı nedeniyle Türkiye’de binlerce hasta ölüyor veya ölümü bekliyor, hem de ilik nakliyle kurtulma şansları olmasına rağmen. Bu üzücü tablonun en önemli nedenleri ise, Türkiye’de yeterli sayıda gönüllü verici olmaması, olsa dahi ilik nakli yapılacak yeterli hastanenin bulunmaması… İşte dernek olarak faaliyetlerimizde bu alana yoğunlaşacağız.”
 
Pazar günü Bursa Büyükşehir Belediyesi Roman Orkestrası’nın da sahne alacağı törenle tanıtımı yapılacak derneğin aynı zamanda resmi açılışının gerçekleştirileceğini hatırlatan SAHDER Başkanı Ferit Gürsoy, “İnanıyorum ki bizim Bursa’dan attığımız bu küçük ama anlamlı adım, yarınlar için büyük umutların kapısını aralayacak” dedi.
 
Başkanlığını Ferit Gürsoy’un yaptığı SAHDER’in kurucu yönetiminde şu isimler görev aldı:
 
“Nurcan Bayraktar (Başkan Yardımcısı), Eslem Bilgin (Genel Sekreter) Hacer Çakır (Eğitim ve Gençlikten Sorumlu Başkan Yardımcısı), Mutlu Sevinç (Yönetim Kurulu Üyesi), Serkan Beklen (Yönetim Kurulu Üyesi) ve Serkan Bayraktar (Yönetim Kurulu Üyesi).”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ