Zirvede Haber

Şehir hastanesinde Son Perde!

Şehir hastanesinde Son Perde!
Bursa Şehir Hastanesi’nde son durum ne? Güney Marmara’da 6 milyon kişiye hizmet veren Bursa Şehir Hastanesi, iki yılda tamamlandı. Peki, Bursa Şehir Hastanesi’nde son durum ne? Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan önemli açıklamalarda bulundu.
 
Şehir Hastanesi’ne ulaşım nasıl sağlanıyor?
 
“Şehir Hastanesi açılalı 4 ay oluyor” diyen Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “En büyüğü değiliz ama hastanelerin en iyisiyiz, bunu gururla ifade edebiliriz. Bursa Şehir Hastanesi Türkiye’nin ilklerini başaran bir hastanedir. 24 yataklı yanık merkezine sahip. Bir hastamız oraya gittiğinde bütün işlemlerini orada çözebilir. Açıldığı süre zarfında kapanan hastanelerden gelen personeller ile birlikte hastanemizde sağlık hizmeti veriliyordu. Geçtiğimiz ay Bakanlığımız tarafından yapılan atamalar ile hastanemize yaklaşık 500 sağlık personeli daha katıldı. Bu anlamda hastanemiz büyük bir rahatlama yaşadı. Artık tüm üniteleri ve servisleri ile birlikte tam kapasitede hizmet veriyor. Hastanemizde günlük yaklaşık 5 bin ile 6 bin 500 arası poliklinik başvurusu oluyor. Bunun yanında günlük 1000 acil başvurusu oluyor” dedi.
 
“ULAŞIMDA BİR SIKINTI YOK”
 
Ulaşımla ilgili gelen vatandaş taleplerini de değerlendiren Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, “Hastanemize ulaşım ile ilgili herhangi bir sıkıntı söz konusu değildir. Organize sanayi, küçük sanayi tarafından gelen bir hat ile şehir merkezini dolaşarak Şehir Hastanesi’ne ulaşan hatlar mevcut. Tramvay ile organize sanayiye kadar ulaşım sağlandıktan sonra, buradan 10 dakikada bir aynı anda kalkan 3 adet otobüs oluyor. Bunun yanında Büyükşehir Belediyesi tarafından tramvay hattının hastaneye kadar uzatılması yönündeki çalışmalar da devam ediyor” ifadelerine yer verdi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ