Zirvede Haber

Nesiller Alkolik Oluyor!

Nesiller Alkolik Oluyor!
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Dindar nesil yetiştirirsek tinerci, alkolik olmaz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi 70. Yıl Kutlama Töreni’ne katıldı.
 
Erdoğan’ın konuşmasından satır başları şöyle:
 
“İmam hatip eğitiminin yaygınlaştırılmasını acı bir süreçle hatırlıyoruz. İmam hatip kapısında kızlarının neler çektiğini bilen bir baba olarak bunları yaşadık. Rabbim bunları tekrar göstermesin. Bir büyüğünüz ve cumhurbaşkanınız olarak sizlerden bir ricada bulunacağım. Neden ilahiyat mezunları öğretmenlik yapmada tereddüt yaşarlar. Öğretmen bulmada sıkıntı yaşıyoruz. İlahiyat mezunları öğretmen olmaya teşebbüs edmiyor. Birçok imam hatipte Kur’an derslerinin boş geçtiğine şahidim.
 
Din kültürü ve ahlak dersine hoca bulunmuyor dersem yalan söylemiş olmam. Bu mevcut durumu alt üst edecek bir nesil görüyorum. Dindar bir gençlik yetiştireceğiz dediğimde bana sözde imam hatip mezunu köşe yazarları bile saldırdı. Yine söylüyorum, dindar bir nesil yetiştireceğiz. Bu olursa tinerci, alkolik, hırsız olmaz. Dindar gençlik bilecek ki alkol haramdır. Dindar neslin olduğu ülkede tüm manevi değerler bir anda yüksek bir sıçrama yapacak. Birbirini Allah için seven bir millet ortaya çıkacaktır. Makam mevki için değil.
 
“YEDİ DÜVEL ÜZERİMİZE SALDIRIYOR”
 
Şu anda yedi düvel üzerimize saldırıyor. Saldırıyorlar diye geçmişteki gibi sünepe durumuna geçip yanağımızı ters çevirip hepsini tokatla mı diyeceğiz. Dik durmaya mecburuz. Geldiğimizde yüzde 20 savunma sanayiinde yerli üretimini yapıyorduk. Şimdi yüzde 70 yapıyoruz. Bugün terörle mücadelede başarılıysak, bizimle dost geçinenler bir SİHA vermiyordu, şimdi İHA’mızı ve SİHA’mızı yapıyoruz. Bir ötesi olarak Akıncı’yı da yapıyoruz. Demek ki yapılabiliyormuş. Sayın Obama’ya diyordum, terörle mücadelede mühimmat sıkıntımız var. Göndereceğiz diyorlardı. Bize akıllı bomba gelmedi. Bu tür komşular bizi akıllı bomba sahibi yaptı. Şimdi onu biz üretiyoruz. Savunma sanayiinde 2.5 milyar dolar ihracatımız var.
 
“BAĞDADİ’NİN HANIMI YAKALADIK”
 
Bağdadi kendini tünelde imha etti. Çok ciddi kendilerine göre iletişim kampanyası başlattılar. Biz de hanımını yakaladık ama biz yaygara yapmadık ilk defa şimdi bugün açıklıyorum.
 
Sayın Obama’ya terörle mücadelede mühimmat sıkıntımız olduğunu söyledik. Bize akıllı bomba gelmedi. Bu tür komşular bizi akıllı bomba sahibi yaptı. Şu anda bizim savunma sanayinde 2,5 milyar dolar ihracatımız var. Mayamız sağlam olduğu sürece hepsinin üstesinden geleceğimizi biliyorum.
 
Çevremizdeki bütün canlılarla barış halinde olmalıyız. Modern dünyada tüm bireyler özgürlük peşinde konuşuyor. Müslümanın en büyük özgürlüğü Allah’a boyun eğmesi ve kulluk etmesidir. Zıvanadan çıkmak deyimini aramızda bilmeyen yoktur. Allah’a boyun eğmediğimiz gün zıvanadan çıkmışız demektir.
 
Ankara İlahiyat’ta yüzde 60 kız öğrencimiz varmış. Gelecek neslin inşası konusunda da Allah’a hamd etmekten başka şansımız yoktur. İnşallah neticeye de varalım. Bu duygularla bir kez daha Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nin kuruluşunun 70. yılını kutluyorum.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ