Zirvede Haber

Okçuluğa gönül verenler Nilüfer’de buluştu

Okçuluğa gönül verenler Nilüfer’de buluştu

Nilüfer Belediyesi ile Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği, Cumhuriyet Haftası kapsamında “Türk Okçuluğu” etkinliği düzenledi. 7 ilden okçuluğa gönül verenlerin katıldığı etkinlikte düzenlenen yarışlar, ilgiyle izlendi.

Cumhuriyetin 96. yıl dönümü kapsamında Nilüfer Belediyesi İbrahim Yazıcı Stadyumu’nda “Türk Okçuluğu” etkinliği düzenlendi. Nilüfer Belediyesi ve Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği’nin birlikte düzenlediği etkinlik kapsamında Türk Okçuluğu Konferansı ve  yarışmalar yapıldı.

Etkinliğe, Bursalı okçuların yanı sıra Tekirdağ, İstanbul, Balıkesir, Çanakkale, Ankara, İzmir ve Afyonkarahisar’dan Türk okçuluğuna gönül verenler,  geleneğe uygun olarak “isimlerine birer ok yollanarak” davet edildi.

Büyük ilgi gören etkinlikte ok atışları yapıldı. Düzenlenen Türk Okçuluğu Konferansı’nda da Türk okçuluğuna ilişkin paylaşımlarda bulunuldu.

Tarihe mal olmuş ustalar ve rekortmen okçuların da anıldığı etkinlikte,

Kemankeş Geleneksel Okçuluk Derneği Başkanı Talat Sünnetçioğlu, Türk okçuluğuna sağladıkları destekten dolayı Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem’e teşekkür etti. Okçulukta amacın hırs içinde yarışmak olmadığına dikkat çeken Sünnetçioğlu, “Amacımız ata sporumuzun kültürel yanını da ön plana çıkararak gelecek kuşaklara doğru şekilde aktarmak” dedi.

Gün boyu süren etkinlikte parkurlarda, geleneklere uygun olarak torbadan okçu yüzükleri çekilerek gerçekleştirilen kura ile yapılan “Kemankeşliğe alıştırma puta atışı”, “Düşmanı gözünden vur”, “Farklı mesafelerdeki puta hedefine düz ve ters atışlar”,  “El putasına atış”,  “Kalkan hedefine atış”, “Darp atışı”,  “Kale atışı”, “İp altından puta sepetine atış”, “Yaya olarak kabak atışı” ve “Havandelen Solak Bali anma atışı” gerçekleştirildi.

Etkinliğin sonunda Nilüfer Belediye Başkanı Turgay Erdem adına, Nilüfer Belediye Başkan Yardımcıları Adem Vural ve Dr. Sibel Özer,  şenliğe katılan ustalara ve atışlarda yine geleneklere uygun olarak sadece birinci gelenlere başarı belgelerini verdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ