Zirvede Haber

Uçtu Uçtu 4 MİLYON’CUKK…

Uçtu Uçtu 4 MİLYON’CUKK…
BTÜ’de kampüs sorunu! Yaklaşık 4 milyon boşa gitti Bursa Teknik Üniversitesi 2010 yılında kuruldu, ancak aradan geçen 9 yılda üniversite kampüsünün nerede inşa edileceği bir türlü netleştirilemedi. Kestel’de tahsis edilen arazide bugüne kadar tek bir çivi çakılamadığı gibi üniversite bütçesinden milyonlarca lira boşa gitti.
 
Bursa Hakimiyet gazetesi Yazarı İlhami Yıldız, 2010 yılında kurulan Bursa Teknik Üniversitesi’nin (BTÜ) kampus sorununu köşesine taşıdı.
 
Yıldız’ın aktardığı bilgilere göre, BTÜ için yaklaşık 6.5 yıl önce Kestel’de toplam bin 500 dönümlük bir arazi tahsis edildi. Arazinin bin 200 dönümü Tarım ve Orman Bakanlığı’na, 300 dönümü de Hazine’ye aitti.
 
3 MİLYON 800 BİN TL BOŞA GİTTİ
 
Aradan geçen sürede ödenek yokluğu nedeniyle kampüs inşaatı için tek bir çivi bile çakılamadı. Buna karşılık BTÜ, 6 yıl boyunca Tarım ve Orman Bakanlığı’na, söz konusu arazide enginar ekildiği varsayımıyla yaklaşık 3 milyon 800 bin TL kira ödedi.
 
BTÜ, geçtiğimiz aylarda bin 200 dönümlük araziyi Tarım ve Orman Bakanlığı’na iade ederken, geriye 300 dönümlük kampüs alanı kaldı. Bu alanın kamulaştırma yoluyla alınan yaklaşık 44 dönümüyle ilgili de yargı süreci devam ediyor.
 
“Ama asıl sorun kalan arazi ile başlıyor” diyen Yıldız, 300 dönümlük engebeli arazide inşaata başlamanın deveye hendek atlatmakla eş değer olduğu görüşünde.
 
Yıldız’ın önerisi ise şu:
 
“… İhtimallerden biri üniversitenin Mimar Sinan Yerleşkesi’nde bulunan alan. Geçmişte buradaki yaklaşık 300 dönüm arazi FETÖ’nün üniversitesine tahsis edilmişti. 15 Temmuz kalkışmasının ardından BTÜ’nün buraya taşınmasıyla tahsis edilen alan şu anki binaların bulunduğu alandan ibaret. Bizim önerimiz ise yine geçmişte olduğu gibi etrafıyla beraber toplamda 300 dönümlük arazi kurumlararası anlaşma ile BTÜ’ye tahsis edilirse sorun çözülmüş olur. İlerleyen süreçte bu alan 15 bin kapasiteli tematik bir üniversite olarak yoluna devam eder.”
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ