Zirvede Haber

Ne mutlu Türküm Diyene!

Ne mutlu Türküm Diyene!

“MHP’den kopanlar yuvaya döndü.” MHP Bursa İl Başkanlığının Çekirge Kervansaray Otelde gerçekleştirdiği toplu katılım töreni ile 2 bin 368 kişiye yakalarına 3 Hilal’li rozet takıldı. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin; “Yuvanıza, Baba Ocağına Dönün” çağrısı üzerine çoğunluğu İYİ Parti Teşkilatlarında kurucu başkan ve yönetim kurulunda yer alan isimleri olmak üzere, mensubu oldukları siyasi partilerin izlediği politikaları uygun olarak görmeyen 2 bin 368 kişi MHP Genel Başkan Yardımcısı M. Hidayet Vahapoğlu’nun da katıldığı törenle MHP saflarına geçti.

Doğduğum günde, öldüğüm günde Ülkücüler gelecek

Önceki dönem MHP Yıldırım İlçe Başkanlığı görevinde iken istifa ederek, İYİ Parti Yıldırım Kurucu İlçe Başkanı olan Erkan Subaşı ile İYİ Parti Bursa Milletvekili Adayı İsmail Şenol’unda aralarında bulunduğu MHP saflarına tekrar geçen İYİ Partili gurup adına Subaşı söz alarak; “Sultan Alparslan’ın Anadolu’ya girerken ki ruhu, Ertuğrul Gazi’nin Söğüt deki mücadelesi, Osmangazi’nin devlet kurarken ki yiğitliği, Mustafa Kemal’in Samsun’a çıkarken ki kararlığı, Başbuğ Alparslan Türkeş’in Türkçülük mücadelesi bizlerin her zaman ilham kaynağı olmuştur.” Sözleri ile salondakileri selamladı. Geçmişte yaşanan bir olayın anektodunu  dile getiren Subaşı; “Doğduğumuz günde de yanımızda Ülkücüler vardı, öldüğümüzde de helalleşmeye Ülkücüler gelecek.” sözleri ile konuşmasını bitirdi. Subaşı’ya MHP rozetini, Vahapoğlu taktı.

Ülkücüler birdir! Tekdir!

Törene katılan partililere hitap eden İl Başkanı Cihangir Kalkancı, MHP olarak sapmadan hedeflerine ilerlediklerini belirterek, “Önümüzdeki hedef açıktır. Hedef; Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çizdiği yolda, Başbuğ Alparslan Türkeş’in görüşleri ışığında, Bilge Türk Devlet Bahçeli’nin liderliğinde çağlar üzerinden atlayarak ilimde, teknikte ilerlemek, bölgesinde ve dünyada sözü dinlenen büyük devlet olmak, Türk medeniyetini tekrar dirilterek dünyaya adalet ve nizam getirmektir. Bunu yapacak inanca ve güce sahibiz. On binlerce üyemiz yüzbinlerce gönüldaşımızla geleceğe sağlam adımlarla yürüyoruz. Bugün burada dosta düşmana haykırıyoruz ülkücüler birdir, beraberdir, ülkücülerin çatısı Milliyetçi Hareket Partisi’dir ve bu birliği yıkmaya, bu çatıyı göçertmeye kimsenin gücü yetmeyecektir. Dinsin artık Türklüğün gözyaşları ve yaşasın Turan ülkümüz. Ne mutlu Türküm diyene!” ifadelerini kullandı.

Niyetlerini boşa çıkardık!

MHP’nin izlediği siyaset ve duruşu ile günümüzün Kuvay-ı Milliye’si olduğunu belirten Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Hidayet Vahapoğlu ise, “Bu özelliği nedeniyle MHP, Türkiye ve Türk İslam coğrafyası üzerinde hesabı olan herkesin hedefi durumundadır. Türkiye’de siyaset ve toplum yeniden dizayn edilmek istenmektedir. STK’lar, partiler, toplumun psikolojik yapısı, vatandaşın siyasi tercihleri dönüştürülmeye çalışılıyor. Bu kirli siyasetin iş birlikçilerinin ortak hedefi ise MHP ve Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli’dir ifadelerini kullandı. Ülkücü Hareket’in üstüne oynanan oyunların bozulduğunu vurgulayan Vahapoğlu, “MHP üstüne oynanan oyunlar tutmamıştır. Dava arkadaşlarımız tehlikeyi sezmiş, partisine ve liderine sahip çıkmıştır. Bu gidişatı ve niyetleri sezen, gittikleri yerlerdeki kirli oyunları gören ve vicdanen bunları onaylamayarak yuvalarına dönen tüm kardeşlerimize hoş geldiniz” diyorum diye konuştu.

Hassas bir dönemden geçiyoruz!

Ankara’da yoğun programı nedeniyle törene katılamayan MHP Genel Sekreteri ve Bursa Milletvekili İsmet Büyükataman ise gönderdiği mesajında, “Sayın Genel Başkanımız, ‘Dönün Çağrısı’ ile bulunduğu yerde rahatsızlık duyan, aklı ve fikri Ülkücü Hareket’te olduğu halde bedeni başka yerde olan herkese kucak açmıştır. Geçmişte aramızdan ayrılmış ancak daima edep sınırları içinde kalmış kardeşlerimizin gittikleri yerlerdeki fikri savrulmaların bir parçası olmasından üzüntü duyarız” dedi. Türkiye’nin hassas bir süreçten geçtiğine dikkat çeken Büyükataman, “Ülkemizin içinde bulunduğu hassas dönemde, Sayın Genel Başkanızın Türk milletine istikamet çizen duruşuna destek vermek adına, gücümüze güç katmak için aramıza katılan tüm arkadaşlarımızı tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.

Bu yuva sizin

Törende mesajı okunan Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın ise, “Bu dönüşler MHP’nin ülkücülerin tek adresi olduğunun kanıtıdır. Ben bu büyük katılım törenini siyasal açıdan Bursa’nın ikinci baharı olarak görüyorum. Ülkücü Hareket’e hizmet adına yeniden aramıza katılan tük arkadaşlarımıza ‘Hoş geldiniz’ diyorum. Bu vesile ile yuvasına dönmek isteyen herkese kapımızın sonuna kadar açık olduğunu ifade ediyorum” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ