Zirvede Haber

Balkanlardan Cumhuriyet’e; Zübeyde Hanım ve Gazi

Balkanlardan Cumhuriyet’e; Zübeyde Hanım ve Gazi

“Bursa Zübeyde Anne ve Gazi’yi Bekliyor!” haberi Bursalıları sevindirdi. Uluslararası Sinemacılar Derneği Başkanı Selami Yanık tarafından hazırlanan, Cumhuriyet’in 96’cı yılında 29 Ekim’de Bursa’da gerçekleşmesi planlanan projeye siyasi parti temsilcileri ve STK’lardan yoğun destek geldi.  Siyasi Partilerin İl ve ilçe Başkanlıkları, Belediye Meclis Üyeleri, Oda-Sendika-Dernek Yönetimlerinden destek mesajları aldığını belirten Yanık, manevi desteklerden dolayı teşekkür etti.

Uluslararası Basında Takip edecek!

Yanık; “Bursa’nın benim için ayrı bir yeri var. Çalışmalarımızı 29 Ekim için yoğunlaştırdık. Tarihin gerçek tanıklarının anlatımı ile Zübeyde Hanım oğlunu Gazi Mustafa Kemal’i, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ise hem varlık sebebi annesi Zübeyde Hanım’ı hem de yokluk yıllarında Balkanlardan Cumhuriyet’e uzanan süreci, görseller ile Bursalılara anlatacak. Haberin yayınlanmasından sonra Bursa içinden ve yurtdışından birçok destek telefonu aldım. Bu vesile ile bizlere manevi destek veren siyasi parti il başkanlıklarımıza, belediye meclis üyelerimize, sivil toplum kuruluşlarının yöneticilerine şükranlarımı sunuyorum. Osmanlı’nın kurucuları olan Osman Gazi ve oğlu Orhan Gazi’nin, Tophane’deki Türbelerinden başlayacak olan organizasyonumuzu Uluslararası Medya Kurumları da yakından takip edecek. Bursa’nın turizm anlamında katkı koyacağına inandığım projemizi eğer gerçekleştirebilirsek, Bursa’mızı da Dünya’ya açılan Türkiye’nin ilk penceresi yapmış olacağız. Projenin zamanında gerçekleştirebilmesi için başta Büyükşehir Belediyemiz olmak üzere, belediyelerimiz, sanayi ve esnaf kuruluşlarının bağlı olduğu odalar, STK’lar ile iletişim halindeyiz.” Dedi.

Akşener’den Zübeyde Hanım’a

“Zübeyde Hanım ve Gazi’nin, önce Bursalılar ile buluşmasına” ilk destek ise İYİ Parti Genel Başkanı, 1974 Bursa Kız Öğretmen Lisesi mezunu Meral Akşener’den geldi. Zübeyde Hanım’a olan sevgisini her plartformda hissettiren Akşener, İzmir’e her gittiğinde mutlaka kabrini ve daha sonra müzeye dönüştürülen, ölmeden önce son yıllarını yaşadığı Latife Hanım Köşkünü ziyaret ediyor. Akşener’in projenin 29 Ekim’e yetiştirilmesi durumunda Bursa’ya gelmesi bekleniyor.

Proje Bursa’ya kazandırılmalı!

Saadet ve Demokrat Parti Bursa İl Teşkilatları da projeye destek verdi. SP Bursa İl Başkanı Mehmet Atmaca; “Basından takip edebildiğimiz kadarı ile geniş çaplı bir proje. Osmanlı’nın ilk başkentinde böylesine büyük bir organizasyon ilk kez düşünülüyor. 29 Ekim’e yetiştirilebilirse güzel olur. Projenin maneviyatı büyük.” Dedi. DP Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan; “Bildiğim kadarı ile ilk kez Zübeyde hanım ve Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün birbirlerini canlı olarak anlattığı bir canlı anlatımlı bir proje düşünülmüş. Osmanlı’ya 136 yıl Başkentlik yapmış Türkiye’nin 4’cü büyük kentinde böylesine bir projenin gerçekleşmesini destekliyoruz.” Dedi. DSP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Murat Özbilge’de projenin Cumhuriyet’in ilk yıllarına ışık tutacağını belirterek; “Güzel düşünülmüş. Bursa’ya kazandırılmalı.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ