Zirvede Haber

B’. İZ İZNİK ÇALIŞTAYI YAPILDI

B’. İZ İZNİK ÇALIŞTAYI YAPILDI

İznik Belediye Başkanlığının Ev Sahipliğinde 21-22 Eylül 2019 tarihlerinde B’.İZ İznik Çalıştay’ı Darka Tatil köyünde gerçekleşti.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar, İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta, Belediye Meclis Üyeleri ve B’. İZ İznik Çalıştayı  Faruk Bayır ve Vehbi Tosun’un Koordinasyonu ile gerçekleşen birbirinden değerli Akademisyenlerin bulunduğu, alanında uzman Bilim İnsanları bir araya geldi.

İki gün süren B’.İZ İznik Çalıştayında, İznik İçin yapılabilecekler tek tek ele alındı. 18 kriterin belirlendiği alanda İznik’i daha güzel ve yaşanabilir kılmak adına çalışma gerçekleşti. Turizm, Spor, Sağlık, Ekoloji, Arkeoloji, Mimarlık (tasarım), Bilim, Eğitim, Enerji, Tarım, Hayvancılık, Sanat, Tanıtım (İletişim), Müzik ve Müzik aletleri, Gastronomi, Parekende, Teoloji (İslam ve Hristiyanlık’ta İznik), Enerji ve Sürdürülebilirlilik konuları üzerine fikir alışverişinde bulunuldu. İznik İçin beyin toplantısı gerçekleşti. Kültür Üniversitesi ve birçok Üniversite de  Özel sektörde alanında uzmanlar, B’.İZ İznik Çalıştayında buluştu.

İznik Belediye Başkanı Kağan Mehmet Usta yaptığı konuşma da “İnanç, fikir, siyasi görüşün bizim için hiç bir önemi yok. Hepimiz dostuz. Önemli olan şu memleket için, bu vatan için doğru şeyler yapabilmektir. İnsan kalitesini, yaşam kalitesini artırabilmektir. Bizlerde İznik için bir seçim süreci yaşadık. Bunun haricinde hiç bahsetmediğimiz sizler ile birlikte bu yol haritasında insanlar için, İznik  için, tüm gençlik için reel ve doğru olacak işler var. Bu bağlamda sözü de fazla uzatmayarak bu işin başlangıcında, çıkış noktasında Faruk Bayır bey vardı. B’.İZ İznik Çalıştayında alınan kararlar İlçemize hayırlı olmasını umut ediyorum. İznik İçin bizlerle burada bulunarak zaman ayıran değerli hocalarıma ve Bilim insanlarına tek tek teşekkür ediyorum” dedi.

İznik Kaymakamı Bülent Bayraktar ise konuşmasında “Hepinize hoş geldiniz diyorum. Faruk bey hayallerinizi dinlemek istiyorum demişti ikili oturduğumuzda. Hayalimiz çok ama nasıl olduğuna bakmamız lazım. Böyle tarihi derinliği olan bir ilçede hem küçük bir coğrafyası var, hem de tarihi bir derinliği var. Yapılabilecekler ana hatları ile belirli bana göre de surun içinin boşaltılması lazım. Kalıcı bir kamulaştırma ile şehrin içine motorlu taşıt sokulmaması lazım. Bu çok kolay bir şey değil, yapılamayacak bir şey de değil kuşkusuz bu  olay. Bizim toplumumuz alışkın değil ama planlı gitmek lazım, belirli bir strateji oluşturmak lazım. Aslında sizlerin de detayları ile bildiğiniz şeyler. İster istemez burada insanlar bir araya gelmiş İznik için fedakarlık yapmak üzere burada toplanmışlar bu bizim için şanstır. Onun için hepinize çok teşekkür ediyorum. Ümit ediyorum bu birliktelikte İznik için ortak bir vizyon koyarak istenilen sonuca doğru adımlar atılmaya başlanır diye ümit ediyorum. Bu durumda ilk düğme doğru ilikleniyor gibi geliyor. İnşallah aynı birliktelik, aynı irada bundan sonraki zaman içinde geçerli olur diyorum. Tekrar hepinize hoş geldiniz diyor. Beni dinlediğiniz için teşekkür ediyorum” dedi.

Programın İznik Ekinoks Festivaline gelmesi ile Misafirler İznik Gölü’nde Gün Batımı seyrini hem yaşadılar, hem de günün anısına fotoğraf çektirdiler.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ