Zirvede Haber

“Şarkımız Bizim”

“Şarkımız Bizim”

Selçuk İlkokulu ve  Ortaokulu’nda 15 Temmuz Demokrasi Zaferi ve Şehitleri Anma programı düzenlendi. Saygı Duruşu ve istiklal Marşı ile başlayan program; Kuranı Kerim Tilaveti, Okul Müdürü İbrahim Can’ın konuşması, Şiirlerin okunması, oratoryo ve kısa oyunların sergilenmesi, Fotoğraf sergisi gösterisi ile devam etti.

Düzenlenen programa İlçe Milli Eğitim Müdürü Muhammed Asil, Milli Eğitim Şube Müdürü Filiz Baran, İlçe Halk Eğitim Müdürü Yücel Doğan, Okul Müdürleri, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Örgütleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve Veliler katıldı.

Talha Ateş’in Kuran-ı Kerim Tilaveti ile başlayan programdan sonra  Selçuk Ortaokul Müdürü İbrahim Can yaptığı konuşmasında ” Dünya Coğrafyasında çok mümtaz yere sahip Ülkemizin Çocuklarına bundan 3 yıl evvel gerçekleşen hain darbe girişiminin anlatılması çok mühimdir. Belirli gün ve haftalar programı çerçevesinde her yıl okullarımızda gerçekleştirdiğimiz anma etkinlikleri ile hem Vatanın kahraman Şehitlerini yad ediyor, hem de o gecenin hainlerini, bu günün küçükleri yarının büyükleri tarafından ibretle hatırlanmasını istiyoruz. Bu duygu ve düşüncelerle şehitlerimizi bir kez daha rahmet ve minnetle gazilerimizi şükranla anıyorum” Sözlerine yer verdi.

Selçuk İlkokul 4. sınıf öğrencisi Yakup Şen “Şarkımız Bizim” adlı şiiri okurken, Selçuk Ortaokul Öğrencilerin oluşturduğu “15 Temmuz” adlı oratoryoyu seslendirdi. Selçuk İlkokul 4. sınıf öğrencisi Elif Karaman ise “15 Temmuz Gecesi” adlı şiiri, Yusuf Sinan Erdoğan ise zeybek oyununu sergiledi. Selçuk İlkokul 4. sınıf öğrencileri İclal Atay ve Alperan Okan ise Şehit Piyade Astsubay Kıdemli Başcavuş Ömer Halisdemir anısına yazılan “Otuz Kuş” adlı şiiri okudular.

Programdan sonra Davetlilere, Öğretmenlere ve öğrencilere Aşure ikramında bulunuldu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ