Zirvede Haber

Bunlar benim engelli maaşım!

Bunlar benim engelli maaşım!

Bursa’da zabıta ekipleri tarafından geçtiğimiz günlerde dilenirken yakalanan Ahmet Y.’nin (65) üzerinden 16 bin 112 lira para çıktı. Paraya el konurken, “Ben engelliyim, bunlar benim engelli maaşım” diyen Ahmet Y.’ye, Kabahatler Kanunu kapsamında 124 lira para cezası kesilmişti.

Ahmet Y. üzerinden çıkan 16 bin 112 liranın engelli maaşı olduğunu; “Ben garibanım, dışarıda yatıyorum. Doktor bey bana rapor yazdı, o yüzden bana engelli parası veriyorlar. Engelli maaşımı çalmasınlar diye yanımda taşıyorum. Ben bu paraları dilenerek kazandıysam Allah bin defa çarpsın beni. Ben yalnız yaşıyorum, kimse bana yemek vermiyor. O yüzden yanımdaki bıçaklar ile meyve ve ekmek kesiyorum, diğer tornavidalar ile de bisikletimi tamir ediyorum.” demişti. Paraya el konurken, Ahmet Y., Kabahatler Kanunu kapsamında 124 lira para cezası kesilerek serbest bırakılmıştı.

İnsanlık onuru, garibanın gururu yok mu!

Şahsın Beşevler mahallesinde kimsesiz biri olduğu ve üzerinden çıkan paranın gerçekten de engelli maaşı olduğu anlaşıldı. Beşevler Muhtarı Erol Yılmazer, şahsın Hilmi olarak bilindiğini belirterek; “Hilmi, Beşevler’de herkesin sevdiği, kimseye zarar vermeyen, elinde. hurda bir bisiklet, üzerinden poşetler, akşama dek dolaşır esnaf arasında. Kimseden dilenmez, verirlerse çok küçük paralar alır. Hilmi zararsız bir karakter. Neden onun Ulusal kanallarda yıllardır biriktirdiği kefen parasını bir günlük dilencilik parasını diye teşhir edersin. İnsanlık onuru, garibanın gururu bu kadar ucuz mu!” diyerek yaşanan olaylara tepki gösterdi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ