Zirvede Haber

15 Temmuz’dan nemalanan bir eğitim sistemi istemiyoruz!

15 Temmuz’dan nemalanan bir eğitim sistemi istemiyoruz!

“15 Temmuz’dan ders almayan bir zihniyetin vasiyeti altındayız!” Türk Eğitim Sistemi içersin de önemli bir yere ve ağırlığı olan “Yabancı Misyon Okullarını” CHP Bursa Milletvekili Prof. Dr. Yüksel Özkan TBMM gündemine taşıdı.  9 Eylül Pazartesi günü 2019-2020 Eğitim ve Öğretim Döneminin ilk zilinin çalmasına günler kala, Milli Eğitim Bakanlığına yapılan “Yabancı Okulları” ruhsat başvurularında ki artış üzerine Özkan, TBMM’ye önerge vererek “Araştırma Komisyonu” kurulmasını istedi. Özkan, Meclis Başkanlığına verdiği dilekçede; “Yurdumuzun çeşitli İllerinde ki yabancı okullarla ilgili sorunların tespiti ve çözümü konusunda sağlıklı bir politika oluşturulabilmesi amacıyla Anayasanın 98.nci ve İçtüzüğün 104. Ve 105 inci maddeleri gereğince Meclis Araştırmasının açılmasını arz ederim.” İfadelerini kullandı.

Milli Eğitim boş bırakmamalı!

Konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Özkan’ın hedefinde lisansı bulunmayan okulların merdiven altı yaptığı kurslarda vardı. Özkan; “Türkiye’de özel okul denildiğinde akla gelen özel sektör tarafından işletilen her düzeydeki okullardır. Bu okulların açılmasına ve işletilmesine ilişkin yasal düzenleme 5580 sayılı kanunla yapılmıştır. Bu okular da, yabancılar tarafından açılan özel azınlık okulları olduğu gibi kendi azınlığına mensup Türkiye Cumhuriyeti uyruklu öğrencilerin devam ettiği okullar da vardır. Söz konusu okullar daha önce de ifade edildiği gibi Milli Eğitim Bakanlığı tarafından belirlenen programı uygulamak zorunda olmaları nedeni ile özel okul değil, özel sektör tarafından işletilen okullardır. Bu okullar ister “Özel Türk”, isterse “Azınlık Okulları” olsun uygulanan programlar Devlet tarafından denetlenmelidir.” Dedi.

Eğitimde cemaat tehlikesi hala devam ediyor!

Özkan; “Özel okullarla ilgili önemle üzerinde durulması gereken bir başka nokta ise FETÖ okullarının boşalttığı alanı doldurmak isteyen başka oluşumların da olabileceğidir. Son zamanlarda, MEB Ders denetimini okul müdürlerine bırakmıştır. Denetimi yapacak olan müdürün her dersin uzmanı olması söz konusu olmadığına göre bu denetimin göstermelik yapılacağı açıktır. Bir başka ifade ile bazı okullarda denetim yapılması istenmemektedir. Ülkemizde bir cemaatin kendi amaçlarına uygun insan yetiştirmesine göz yumulmasının sonuçlarını “15 Temmuz” sürecinde çok acı bir biçimde yaşadık. Bu deneyime dayalı olarak bir cemaatin, derneğin, vakfın, yerel yönetimin Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine aykırı olarak örtük bir program uygulaması, kendi amacına uygun insan yetiştirmesi, toplumsal barışa zarar vermekte ve toplumda var olan farklılıkların derinleşmesine, insanlar arasında kin ve nefret tohumlarının ekilmesine katkıda bulunmaktadır.” Dedi.

Araplara merdiven altı eğitim veriyorlar!

Özkan; “Çok kültürlü oluşumlar içeren devletlere baktığımızda, bir takım grupların her ne kadar kendi ülkelerinin dışında olsalar bile aynı yabancı şehirde aynı mahallelerde toplandıkları bilinmektedir. Arap ilticacılarda da benzer durumu görebiliyoruz. Bu sebeple Samsun, Sakarya, Eskişehir gibi birçok şehirde Iraklıların sayısı oldukça fazladır. Son zamanlarda vatandaşlardan özellikle Arapların yoğunlukta olduğu şehirlerden çok fazla şikâyetler gelmektedir. Söz konusu şikâyetler Türk Milli Eğitiminin genel amaçlarına ve temel ilkelerine uygun bir eğitimin yapılmadığı ve bazı okulların kaçak çalıştırıldığı ile ilgilidir. Yukarıda yazılan gerekçelerle, söz konusu okulların tespit edilmesi ve sorunların giderilmesi amacıyla Meclis araştırması açılmasının gerekli olduğu kanısındayız. Ben bu konunun Meclis tarafından sümenaltı edilmeden araştırılması taraftarıyım. Çünkü ileride yaşayabileceğimiz bir olay bize “15 Temmuz” dan daha büyük yaralar açılmasına neden olabilir.” Dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ