Zirvede Haber

Eğitimde bir kuşak kayıp! Veliler endişeli…

Eğitimde bir kuşak kayıp! Veliler endişeli…

Koronavirüs (Covid-19) salgını bir çok alanı yerle bir ederken en çok ise eğitim alanını vurdu. Sendikaların yaptığı araştırmalara göre uzaktan eğitime geçen öğrencilerin yüzde 55’i bu eğitimi alamadı. Alanlarda ise yeterli olup olmadığı tartışma konusu. Peki, eğitimdeki açık nasıl kapanacak? Uzmanlar ne öneriyor ve sokak ne düşünüyor?Dünyada ekonomik, sosyal ve siyasi etkilerin yanı sıra, eğitim alanında da ciddi sorunlar ortaya çıkaran yeni tip korona virüs (Covid-19) salgını, Avrupa’da olduğu gibi Türkiye’yi de beklenmedik bir anda yakaladı.

enbursa.com

Koronavirüsten en çok etkilenen kesimlerden biri de öğrenciler oldu. Uzaktan eğitime geçen öğrencilerin yarısı teknik problemler ve imkansızlıklar nedeniyle eğitime katılamadı.

Eğitimde ciddi kayıplar veren öğrenciler bu açığı nasıl kapayacak?

“UZAKTAN EĞİTİMDE BAŞARILI OLAMADIK”

Büyük bir kaygı ve endişe içinde olan Bursalı veliler, bu açığın kapanmayacağını söylerken “Biz bir kuşak kaybediyoruz” diyen Eğitim-İş Bursa Şube Başkanı Yeliz Toy, konuyla ilgili enBursa.com mikrofonlarına konuştu.

Toy şunları kaydetti:

“Aralık ayında Wuhan’da ilk vaka görüldüğünde Türkiye’ye ulaşacağı belliydi ama okullarda ne yazık ki bir önlem alınmadı. Biz mart ayında uzaktan eğitime geçtik. Bu süreçte çok başarılı bir süreç olmadı bizim açımızdan.

“EĞİTSEL VE AKADEMİK AÇIKLAR ORTAYA ÇIKTI”

Fakat yaz tatili geldiğinde biz tatilde yüz yüze geçebilmeyi umduk. Okullar için gerekli önlemler alınsın dedik. Eğitim sağlıklı ortamlarda sağlıklı bireyler ile yapılır uzaktan eğitimin verimli olmadığını zaten deneyimlemiştik. Fakat eylül ayından itibaren tam açamadık okulları kademeli açmaya çalıştık ama vaka sayıların yükselişiyle tekrar kapatmak zorunda kaldık. Eylül ayından bu yana sürdürdüğümüz uzaktan eğitim maalesef verimli değil. Zaten yüzde 55’i sürecin dışında kaldı, uzaktan eğitim sürecine dahil olamadı. Bu arada sınav kaygıları oluştu. Eğitsel ve akademik pek çok açık ortaya çıktı.

“BİR KUŞAK KAYIP”

Yılı kapatmak üzereyiz ve biz bu bir yılı kayıp bir yıl olarak değerlendiriyoruz. 2021 yılında eğer ciddi akademik eğitsel önlemler alınırsa ve bir an önce yüz yüze eğitime geçmenin yolları aranırsa ve bakanlığın ve milli eğitim müdürlerinin uygulayacağı ciddi bir planlama ile eğitsel ve akademik açıkları kapatabiliriz.  Aksi taktir de bunları kapatamayacağımızı düşünüyoruz.  Belki akademik telafiler yapılacak ama biz bir kuşak kayıp diyoruz.”

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ