Zirvede Haber

Ankara’dan iş yapanlar, ülkemizi haritadan ibaret sanıyorlar

Ankara’dan iş yapanlar, ülkemizi haritadan ibaret sanıyorlar

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Kütahya’nın Simav ve Tavşanlı ilçelerinde siyanürle altın ayrıştırma projesinin Bursa’nın önemli göllerinde biri olan Uluabat Gölü’nü tehlikeye atmasını Meclis gündemine taşıdı.

CHP Bursa Milletvekili Nurhayat Altaca Kayışoğlu, “Ankara’dan iş yapanlar, ülkemizi haritadan ibaret sanıyorlar projeleri, raporları belirlerken o bölgenin gerçekleriyle ilgilenmiyorlar ki bunun birçok örneği yaşandı. İstanbul, Bursa, İzmir’i birbirine bağlayan otoban projesinde yaşanan güzergah değişikliklerinin nedeni Uluabat Gölü’nün koruma altında olduğu bilgisinden yoksul çizilmesiydi.” dedi.

Masa başında ÇED raporu düzenlenmez

Uluabat Gölü’nü göz ardı eden bir durum daha yaşandığını ifade eden Kayışoğlu, “Şu anda Kütahya’nın Simav Tavşanlı ilçeleri arasında 668 hektarının 509’u orman 160 zirai tarım ve orman olan bölgede siyanürle altın ayrıştırması için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci işliyor. Burası Uluabat’ı besleyen Emet Çayı’nın çıkış noktası ve aynı zamanda aktif fay hatlarıyla çevrili. Doğaya, tarıma, gölümüze, suyumuza vereceği zararlar düşünülmeden masa başında Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) raporları düzenlenmemeli” diyen Kayışoğlu, aksi halde geleceğe ırmağının akışına ölecek bir Türkiye kalmayacağını söyledi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ