Sedat Aydın’ın Traktörü Alevlere Yenik Düştü

  • 01 Ağustos 2025
Sedat Aydın’ın Traktörü Alevlere Yenik Düştü

Kahramanca Mücadelenin Sessiz Tanığı Küle Döndü

Çankırı’nın Çamoğlu ile Çakmak Köyü arasında 5 gündür devam eden yangın söndürme çalışmalarında, bölge halkı ve gönüllüler büyük bir özveriyle görev alıyor. Bu kahraman isimlerden biri de, yangına karşı gece gündüz demeden mücadele veren gazeteci İhsan Aydın’ın akrabası Sedat Aydın. Ancak, bu insanüstü çabanın acı bir bedeli oldu.

Sedat Aydın’a ait traktör, soğutma çalışmaları sırasında yangınla mücadeleye destek verirken alevlerin arasında kaldı ve kullanılamaz hale geldi. Yangınla mücadeledeki sessiz kahramanlardan biri olan bu traktör, maalesef görevini yerine getirirken yitirildi.

REKLAM ALANI

Yangına Karşı Verilen Emek Gözler Önüne Serildi

Bölgedeki gönüllülerin ve çiftçilerin traktörleri, yangınlara karşı ilk müdahale araçlarından biri haline gelmiş durumda. Ancak ne yazık ki bu tür afetlerde hem insan gücü hem de kırsal halkın en kıymetli üretim araçları zarar görüyor.

Sedat Aydın’ın yaşadığı kayıp, sadece bir traktörün değil, aynı zamanda yılların emeğinin ve yangınla mücadelenin bir simgesi. Bu olay, afet bölgelerinde mücadele veren yurttaşların ne denli fedakârlıkta bulunduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Dayanışma Çağrısı

Yerel halk, Sedat Aydın’ın kaybının karşılıksız kalmaması için dayanışma çağrısı yapıyor. Traktörünü kaybetmiş bir üreticinin yeniden ayağa kalkması için gerekli desteğin sağlanması, yangınla mücadelede gönüllü olan herkese moral sağlayacaktır.


 Doğal afetler, teknolojinin, toplumsal dayanışmanın ve insan emeğinin birlikte devreye girmesi gereken anlar. Afet anlarında alınan dersler, yalnızca müdahaleye değil, aynı zamanda geleceğe hazırlık için de hayati önemdedir.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ