Zirvede Haber

Öğretmenlerin Gelecek Kaygılarını En Aza İndirmeliyiz!

Öğretmenlerin Gelecek Kaygılarını En Aza İndirmeliyiz!

“Öğretmenlerimiz borç ödemek için ar-ge yapar hale geldi” Demokrat Parti Bursa İl Başkanı Çağrı Kaplan;  “24 Kasım’ı daha güzel kutlamak isterdik. Ülkemizde öğretmenlerimizin aldıkları maaşlara bakarsak, OECD ülkeleri ve satın alma paritesine göre kıyaslandığında, oldukça gerilerde olduğumuz görünmektedir.

Öğretmenlerimizin neredeyse yarısı kredi kartı borçlusu, bir o kadarı banka takibi altındadır. Yüzde 30’u, kredi kartı borçlarının ancak asgari tutarını ödeyebilmekte, bankalardaki gecikme faizi ve reel faizler altında ezilmektedir.

Her 10 öğretmenden ikisi esnafa, ikisi çevresine, üçü bankalara borçludur. Geri kalan üçü ise ailelerinin maddi destekleri ile ayakta durmaktadır.

Birçok öğretmenimizin maaşında icra vardır. Eğitim ve öğretimdeki kaliteyi arttırmak için araştırma yapması beklenen öğretmenlerimiz borç aramak için zaman ayırmaya zorlanmıştır. Öğretmenlerimiz kitap, dergi gazete alacak para ayırmakta zorlanmaktadır.

Öğretmenlerimiz ikinci bir işte çalışmak zorunda bırakılıyor. Her 5 öğretmenden birinin mecburen ikinci bir işte çalışarak çift dikiş gittiğini Hükümet görmelidir. Daha da fenası devlet okullarımızdaki sorunlar, öğretmenlerimizin dahi çocuklarını borçla harçla özel okula göndermelerine neden olmaktadır. Biriken bunca soruna rağmen yinede 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyorum.” dedi.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ