Zirvede Haber

MHP’li İsimden Dikkat Çeken Çıkış! “Bursa’da Deprem Burnumuzun Dibine Kadar Geldi!”

MHP’li İsimden Dikkat Çeken Çıkış! “Bursa’da Deprem Burnumuzun Dibine Kadar Geldi!”

650 bin konutun olduğu Bursa’da 2004 yılı öncesine ait riskli 200 bin bina bulunuyor. Bursa AFAD Şube Müdürlüğü Bursa’da yaşanabilecek muhtemel afetler için çok detaylı bir rapor hazırladı. Farklı senaryoların uygulanıp sonuçlandırıldığı raporda tatbikatlardan, deprem sonrası toplanma yerlerine, oluşturulacak konteyner kentler, yaşanacak kayıplar ve yıkımlara kadar muhtemel detaylar yer alıyor. 6.9 büyüklüğündeki deprem sonrası yaşanacakların analiz sonuçları ve tahmini sismik şiddet haritası çıkarıldı. Oluşabilecek maksimum şiddetteki, yıkıcı depremde Bursa genelinde 18 bin 360 can kaybı yaşanacağı, 34 bin 475 ağır yaralı, 54 bin 564 hafif yaralı vatandaşın olacağı öngörüldü. Depremden etkilenen toplam nüfus Bursa için 2 milyon 872 bin 079 kişi tespit edilirken, Yalova, Bilecik, Kütahya, Sakarya, Eskişehir gibi çevre iller de baz alınarak 3 milyon 216 bin 336 kişinin yıkıcı depremden etkileneceği tahmin edildi. Toplam hasarlı bina sayısı ise 323 bin 977 olarak hesaplandı. Bursa’da 872 bin 367 kişinin geçici barınmaya ihtiyaç duyacağı açıklandı.  Bursa olası bir depreme karşı hazırlığını sürdürürken Mudanya’nın hazırlıklarını Marmara Depreminin 24’cü yılında MHP Mudanya Belediye Meclis Üyesi ve Gurup Sözcüsü Bülent Erden, Mudanya Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz’a sordu.

MHP Meclis Gurup Sözcüsü Bülent Erden;

“17 Ağustos 1999 saat 03:02’de merkez üssü Gölcük olan Marmara bölgesini sarsan depremde binlerce vatandaşımızı kaybettik. Ülkemizde yaşanan tüm deprem felaketlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet diliyorum. Yaşadığımız büyük Marmara Depremi felaketinin üzerinden 23 yıl geçmesine rağmen Mudanya’da gereken tedbirlerin alındığını söylemek imkansız.
Mudanya Belediye Meclisi’nin MHP’li bir üyesi olarak vicdanen deprem konusunda alınması gereken tedbirleri geçtiğimiz zaman içinde sık sık yerel yönetime hem meclis toplantılarında hem de açıklamalarımla gündeme taşıdım. Mudanya Belediyemizin imkanları doğrultusunda yapabileceklerini ısrarla vurguladım. 2014 yılından beri Mudanya Belediye Başkanlık koltuğunda oturan Sayın Başkan sosyal medya hesabından;
“DEPREM BİLİNCİ İÇİN BULUŞUYORUZ
Mudanya Belediyesi Arama Kurtarma Birliği’nin deprem ve doğal afetlere karşı bilgilendirme yapmak, arama kurtarma malzemelerinin tanıtımını gerçekleştirmek için düzenlediği “Deprem Farkındalık Sergisi” 17 Ağustos 2023 Perşembe günü saat 17.00’da Mütareke Meydanı’nda gerçekleşecek.” duyurusunu yapmış.
Sayın Başkan
Bu tanıtım sergisinde;
1- Nüfusu Bayburt ilimizi geçen Mudanya Belediyemizin Arama Kurtarma Ekibi olan MAK için yeni tam donanımlı arama kurtama araçlarınıı da satın alıp sergileyecek misiniz? Yoksa her fırsatta yerden yere vurduğunuz sizden önceki belediye başkanı döneminde Mudanyamıza KDV muafiyeti teşviki ile kazandırılan artık ekonomik ömrünü tamamlamak üzere olan tam donanımlı tek araç mı yer alacak?
2- Mudanyalı vatandaşlarımız için olası deprem felaketinde Deprem Toplanma Alanlarına (nerede belli değil bu arada tabelaları bile yok) konuşlandıracağınız ilk 72 saat içerisinde yardım gelene kadar, afetzedelere en kısa zamanda yardım sağlamak amacıyla içerisinde destek yardım malzemeleri bulunan Acil Durum (Deprem) Malzeme Konteynerlerınıda sergileyecek misiniz? Kaç adet Acil Durum Deprem Konteyneri hazırladığınızı açıklayacak mısınız?
Yine bu sergide Acil Durum (Deprem) Malzeme Konteynerleri içerisinde Jeneratör, Delici ve Kırıcı Matkaplar, Seyyar Aydınlatma, Kablolar, El Feneri, Megafon, İlk Yardım Çantaları, Sedyeler, Soğuk İklim Çadırları, Yangın Söndürme Tüpleri vb. gerekli olan 59 parça malzemede yer alacak mı?
3- MAK bünyesinde Mudanyamızın nüfusu ile doğru orantılı kaç sertifikalı eğitim almış, tatbikata katılmış, uzmanlaşmış, personelin olduğunu açıklayacak mısınız?
4- Olası depremde kara yollarının hasar görmesi ve devre dışı kalması düşüncesiyle afetlerde hizmet vermek amacıyla satın aldığınız modern mobil (sahra) mutfaklarını da sergileyecek misiniz?
5- Deprem Toplanma alanlarının insanımıza afetlerde hizmete hazır olduğuna ilişkin dev ekranda görsel video sunacak mısınız?
6- Göreve geldiğiniz 2014 yılından bu yana kaç adet bina için KENTSEL DÖNÜŞÜM’de kolaylık sağlayarak gerçekleştirdiğiniz KENTSEL DÖNÜŞÜM projelerinizi, insanımızı mağdur etmeden yaptığınız kamulaştırmaları açıklayacak mısınız?
7- Tanıtım serginizde 2014’ten bu yana depreme dayanıklı Mudanya Belediye Binasını neden yapmadığınızı, mevcut binanın sıvalarının neden vatandaşın kafasına düştüğünüde açıklayacak mısınız?
8- Gereken güvenlik önlemlerinin alınmadığı 23 Ekim 2020 günü Şükrü Çavuş Mahallesi Su Deposu Caddesi’nde kolonu patlayan 1999 öncesinde inşaa edilen Sardunya Sitesi B Blok sözde kontrollü yıkımında yaşanan yıkım rezaleti sonrası arama kurtarma çalışmaları için AFAD dahil çok sayıda belediyenin arama kurtarma timlerinin gelerek enkaz altında canlı ya da ceset aradığı günde sizin belediye başkanlığınız döneminde nitelikli sertifikalı MAK ekibinin alakasız çeşitli birimlere adeta sürülerek darmaduman ettiğinizi ve çöken tek bir apartmanda bile Mudanya Belediyesi olarak nasıl kifayetsiz kaldığınıza ilişkin basında yer alan videoları da dev ekrana yansıtacak mısınız?
9- 2014’den bu yana kaç binada deprem kontrolü yaptığınızı, her yıl para aktardığınız depremi 45 gün önce haber vereceğini iddia ettiğiniz bir derneğin malı olan Deprem İzleme İstasyonlarının bugüne kadar kaç depremi önceden haber verdiğini de tanıtım serginizde açıklayacak mısınız?
Sayın Mudanyalılar.
Liste uzar gider. İlçemiz popülist şovlardan uzak gerçekçi çözümlere susamış bir halde Hayri Türkyılmaz’la savrulup gitmektedir. Günü geçiştirmekle meşgul bir Belediye Başkanı ile kaybettiklerimiz artarak devam etmektedir. Günlük memnuniyetler yarınlarımızı kurtarmayacaktır. Bunun vebali büyüktür. Bıçak kemiğe dayanmıştır. Mudanyamızın kaybedilen yıllarına Hayri Türkyılmaz ve ekibi yıllar eklemiştir.
Mudanyamızı 2014 yılından beri yönetiyorum sanan Sayın Belediye Başkanı gerçeklerden uzak hayalperest, kindar, hamaset dolu yaklaşımlarıyla maalesef ilçemizin öncelikli sorunlarına çözüm üretememiştir.
Tekraren deprem felaketlerinde hayatını kaybeden tüm vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet geride acılar içinde bıraktıkları yakınlarına sabır-ı cemil diliyorum.
MAK personeline yapmış oldukları özverili çalışmalar için şükranlarımı sunuyorum.” dedi.
ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ