“Doğu İllerine Kapı Açılsın, Bursa Havayolları Kurulsun”

  • 03 Şubat 2026
“Doğu İllerine Kapı Açılsın, Bursa Havayolları Kurulsun”

Bursa’daki Vanlılardan Yenişehir Havalimanı İçin Acil Uçuş Talebi: “Doğu İllerine Kapı Açılsın, Bursa Havayolları Kurulsun”

Bursa’da yaşayan Vanlı vatandaşlar, Yenişehir Havalimanı’nın yıllardır atıl durumda bırakılmasına tepki göstererek doğu illerine düzenli uçak seferlerinin başlatılmasını talep etti. Bursa Van İli ve İlçeleri Derneği öncülüğünde yapılan açıklamada, özellikle Van başta olmak üzere doğu illerine doğrudan uçuşların hayati bir ihtiyaç haline geldiği vurgulandı.

Dernek tarafından sosyal medya üzerinden yapılan açıklamada, Bursa Yenişehir Havalimanı’ndan Bursa–Antalya ve Bursa–Çukurova (Adana–Mersin) uçuşlarının başlayacağı bilgisinin paylaşıldığı hatırlatılarak, bu gelişmenin sevindirici olmakla birlikte yetersiz olduğu ifade edildi. Açıklamada, Yenişehir Havalimanı’nın doğu illerine de açılması gerektiği belirtildi.

“Bursa’da 72 Bin Vanlı Yaşıyor, Mağduriyet Büyük”

Bursa Van İli ve İlçeleri Derneği Başkanı Asker Karataş, Bursa genelinde yaklaşık 72 bin Vanlı vatandaşın yaşadığını belirterek, yaşanan ulaşım sorunlarının sosyal, ekonomik ve insani boyutlara ulaştığını söyledi.

Karataş, yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Uluslararası formatta açılan Yenişehir Havalimanı, henüz bir yılını bile doldurmadan doğu illerine olan seferlerini iptal etti. O günden bu yana havalimanı adeta kaderine terk edildi. Şimdi ise turizm başkenti olan Bursa’ya özel bir havayolu şirketinin uçuş düzenleyeceği konuşuluyor. Elbette bu önemli bir gelişme ancak doğu illeri yok sayılıyor.”

“Düğünümüze Gidemiyoruz, Cenazemize Yetişemiyoruz”

Ulaşım sorunlarının günlük hayatı doğrudan etkilediğini vurgulayan Karataş, özellikle Vanlı vatandaşların yaşadığı mağduriyete dikkat çekti:

“Düğün oluyor, hayat pahalılığından gidemiyoruz. Cenazemiz oluyor, naaş toprağa verildikten sonra yetişebiliyoruz. Bursa’yı Sabiha Gökçen Havalimanı’na mahkûm etmişler. Doğuda bir işimiz olsa, ticaret yapmak istesek, ömrümüz yollarda ve asfaltta geçiyor.”

“Uçak Biletleri Keyfi, Ulaşım Adaletsiz”

Havayolu şirketlerinin fiyat politikalarına da tepki gösteren Karataş, uçak biletlerinin firmalara göre büyük farklılıklar gösterdiğini ifade ederek şunları söyledi:

“Bazı firmaların bilet fiyatları cep yakıyor, bazıları ise neredeyse çerez parası. Ama o da ancak sefere yetişebilirseniz! Ulaşımda ciddi bir adaletsizlik var.”

Milletvekillerine ve Belediye Başkanlarına Açık Çağrı

Bursa’nın 20 milletvekili ve tüm belediye başkanlarına seslenen Asker Karataş, artık somut adım atılması gerektiğini belirtti:

“Masaya vurmanın vakti gelmedi mi? Vekillerimiz STK’ları toplasın, Ankara’ya gidelim, bakanlarla yüz yüze görüşelim. Gerekirse rafa kaldırılan Bursa Havayolları projesi yeniden gündeme alınsın. Tüm siyasi partilerden ve sivil toplum örgütlerinden destek istiyoruz. Gerçekten çok mağduruz.”

“Haftada En Az 2 Sefer İstiyoruz”

Bursa Van İli ve İlçeleri Derneği yönetimi, iş insanlarıyla birlikte konunun takipçisi olacaklarını belirterek, Bursa–Van arasında haftada en az iki düzenli uçak seferi talep ettiklerini açıkladı. Yenişehir Havalimanı’nın yalnızca batı ve turizm odaklı değil, doğu illerini de kapsayan stratejik bir merkez haline getirilmesi gerektiği vurgulandı.

Dernek yetkilileri, ulaşımın bir lüks değil, temel bir ihtiyaç olduğunu belirterek yetkilileri bir an önce harekete geçmeye çağırdı.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ