Sorunlar Dağ Olmuş, İktidar Sadece Seyrediyor!

  • 29 Ocak 2026
Sorunlar Dağ Olmuş, İktidar Sadece Seyrediyor!

İYİ PARTİ ORHANGAZİ’DE SAHADA: “SORUNLARI GÖRMEYEN ANLAYIŞLA MÜCADELE EDECEĞİZ”

İYİ Parti Bursa İl Başkanı İsmail Kaya, Orhangazi ilçesinde gerçekleştirdiği kapsamlı programın ardından İlçe Yönetim Kurulu üyeleriyle bir araya gelerek hem ilçenin temel sorunlarını masaya yatırdı hem de önümüzdeki döneme ilişkin yol haritasını değerlendirdi. Siyasi nezaketin ötesine geçen, samimi ve açık bir istişare ortamında gerçekleşen toplantı, Orhangazi’nin kronikleşmiş problemlerinin artık ötelenemeyeceğini bir kez daha gözler önüne serdi.

Toplantıya, önceki dönem İlçe Başkanları Muzaffer Karaca ve Yasin Bektaş da katılırken, teşkilatın geçmişten bugüne taşıdığı kurumsal hafıza dikkat çekti. İl Başkanı Kaya, İlçe Başkanı Bülent Bakış ve yönetimini, sahada gösterdikleri aktif çalışmalar, vatandaşla birebir temas ve sorunlara doğrudan temas eden siyaset anlayışları nedeniyle tebrik etti.

İsmail Kaya, yaptığı değerlendirmede, “İYİ Parti, masa başı siyasetinin değil, sahada alın teriyle yapılan mücadelenin partisidir. Orhangazi teşkilatımız bu anlayışın en somut örneklerinden biridir. Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız” ifadelerini kullandı.

BÜLENT BAKIŞ’TAN SERT ÇIKIŞ: “ORHANGAZİ GÖRMEZDEN GELİNEMEZ”

Toplantının en dikkat çeken bölümü ise İYİ Parti Orhangazi İlçe Başkanı Bülent Bakış’ın, ilçenin sorunlarını merkeze alan ve özellikle son Büyükşehir Terminal İhalesi üzerinden yönelttiği sert eleştiriler oldu. Bakış, Orhangazi’nin yıllardır Bursa siyasetinde ikinci plana atıldığını, plansızlık ve ilgisizlik nedeniyle ilçenin hak ettiği yatırımlardan mahrum bırakıldığını vurguladı.

Bakış, terminal ihalesine ilişkin yaptığı değerlendirmede şu ifadelere yer verdi:

“Orhangazi’nin ulaşım sorunları ortadayken, ilçenin geleceğini doğrudan ilgilendiren terminal meselesi yine kapalı kapılar ardında, Orhangazi halkının görüşü alınmadan planlanmıştır. Bu ihale, ilçenin ihtiyacına göre değil, alışılmış yöntemlerle, merkezden bakılarak hazırlanmıştır. Biz buna itiraz ediyoruz.”

İlçe Başkanı Bakış, terminal projesinin Orhangazi’nin nüfus artışı, ticari hareketliliği, sanayi ve tarım potansiyeli göz önünde bulundurulmadan ele alındığını belirterek, “Bugün yapılan her yanlış planlama, yarın Orhangazi’ye zaman, para ve yaşam kalitesi kaybı olarak dönecektir” dedi.

“İHALELER DEĞİL, ORHANGAZİ KAZANMALI”

Bülent Bakış, açıklamasında sert dozajı daha da artırarak, kamu yatırımlarının amacından sapmaması gerektiğini vurguladı:

“Bizim derdimiz ihale kimin aldığı değil, Orhangazi’nin ne kazandığıdır. Ancak görüyoruz ki Orhangazi yine listenin alt sıralarına itilmiştir. Ulaşım düğüm noktası olması gereken bir ilçede, vizyonsuz projelerle günü kurtarma anlayışı dayatılmaktadır. Buna sessiz kalmayacağız.”

Bakış, İYİ Parti Orhangazi İlçe Teşkilatı olarak her platformda ilçenin haklarını savunacaklarını, masa başında değil, halkın arasında siyaset yapmaya devam edeceklerini ifade etti.

“SAMİMİYET, GAYRET VE KARARLILIK” VURGUSU

Toplantının sonunda İl Başkanı İsmail Kaya, İlçe Yönetim Kurulu üyelerine teşekkür ederek, Orhangazi teşkilatının sergilediği birlik ve kararlılığın İYİ Parti’nin Bursa’daki yükselişinin önemli bir parçası olduğunu dile getirdi.

“Samimi çalışmaları ve üstün gayretleri için Orhangazi teşkilatımıza teşekkür ediyorum” diyen Kaya, ilçenin sorunlarının takipçisi olacaklarını, alınan her kararın kamu yararı temelinde sorgulanacağını ifade etti.

İYİ Parti Orhangazi İlçe Teşkilatı, toplantıyı “Birlikte çalışacağız, birlikte başaracağız” mesajıyla tamamladı. İlçenin sorunlarını önceleyen, susmayan ve hesap soran siyaset anlayışının Orhangazi’de giderek güçlendiği bir kez daha net biçimde ortaya kondu.

ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ