“Gerçeği Gizliyorlar!”
Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu’ndan TÜİK’e Sert Tepki: “Gerçeği Gizliyorlar!”
Emekli ve Emekçiler Dernekleri Federasyonu, son dönemde açıklanan enflasyon verileri ve emeklilerin yaşadığı geçim kriziyle ilgili olarak Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) sert eleştiriler yöneltti. Federasyon, yaptığı açıklamada TÜİK’in halkın yaşadığı ekonomik yangını görmezden geldiğini, manipüle edilmiş rakamlarla algı oluşturduğunu dile getirdi.
“Milletin cebindeki yangını bilmiyor olamazlar!” denilen açıklamada, enflasyonun çarşıda, pazarda, markette her gün daha da hissedildiği, ancak TÜİK’in açıkladığı verilerin halkın yaşadığı gerçeklerle örtüşmediği belirtildi.
“Şeffaflık yok, hesap yok, gerçek yok” sözleriyle devam eden açıklamada, kurumun artık bir güven sorunu yaşadığına dikkat çekildi. Federasyon yetkilileri, “TÜİK rakam açıklamıyor, algı yönetiyor. Halkın gözünün içine baka baka yalan söyleyemezsiniz!” diyerek kamuoyuna çağrıda bulundu.
Tüm emekçiler ve emekliler adına adaletli, gerçekçi ve halkın alım gücünü yansıtan verilerin açıklanmasını isteyen Federasyon, “Derdimiz geçim, gelsin seçim!” diyerek toplumsal taleplerin daha da büyüyeceği mesajını verdi.